Porkkanaskonsseja lautasella kasassa. Päällimmäisenä halkaistu skonssi, joka voideltu margariinilla. Skonssien vieressä voiveitsi.
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 8

Porkkanaskonssit

  • 2 keskikokoista porkkanaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kaura- tai 4-viljan hiutaleita
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 400 g maustamatonta soijajogurttia
  • 3/4 dl öljyä
  • (kasvimaitoa)

Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kuiviin aineisiin porkkanaraaste, soijajogurtti ja öljy ja sekoita. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä loraus vettä tai kaura-/soijamaitoa.

Muotoile taikinasta sämpylän tapaisia jauhotetuin käsin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.

Tarjoile skonssit vegaanisen tuorejuuston tai margariinin kera. Parhaimmillaan ne ovat lämpiminä, mutta säilyvät syötävinä iltaan asti.

Kuva: Elina Innanen / chocochili.net

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles