![Porkkanaskonsseja lautasella kasassa. Päällimmäisenä halkaistu skonssi, joka voideltu margariinilla. Skonssien vieressä voiveitsi.](/static/b2d67ebfb36f9baadc75562a8c2122bb/96b5f/porkkanaskonssit11.jpg)
Porkkanaskonssit
- 2 keskikokoista porkkanaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 dl kaura- tai 4-viljan hiutaleita
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 400 g maustamatonta soijajogurttia
- 3/4 dl öljyä
- (kasvimaitoa)
Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuiviin aineisiin porkkanaraaste, soijajogurtti ja öljy ja sekoita. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, sekoita joukkoon vielä loraus vettä tai kaura-/soijamaitoa.
Muotoile taikinasta sämpylän tapaisia jauhotetuin käsin ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Tarjoile skonssit vegaanisen tuorejuuston tai margariinin kera. Parhaimmillaan ne ovat lämpiminä, mutta säilyvät syötävinä iltaan asti.
Kuva: Elina Innanen / chocochili.net