Puolukkasmoothie

2 annosta

Smoothie

  • 1 jäinen/kohmeinen banaani
  • 1 1/2 dl puolukoita
  • 1 dl (ylijäänyttä) puuroa (esim. kaura-, tattari- tai riisipuuro) tai keitettyä quinoaa
  • 1 1/2–2 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa
  • 1 rkl chian siemeniä
  • 1–2 tl vaahterasiirappia tai muuta makeutusainetta

Lisäksi, jos haluat

  • 1 tl punajuurijauhetta tai 1 rkl punajuurimehua

Kuori ja pilko banaani. Laita se pakastuksen kestävään astiaan tai pussiin ja pakasta vähintään 3 tuntia. 

Ota banaani pakastimesta sulamaan n. 10 minuuttia ennen smoothien sekoittamista.

Sekoita kaikki smoothien ainekset yhteen tehosekoittimella. Sauvasekoitin käy myös, mutta tällöin banaanin kannattaa antaa sulaa hieman kauemmin. Aloita 1 1⁄2 dl mantelimaitoa ja lisää tarvittaessa, jos haluat smoothiesta juoksevampaa.

Kaada smoothie lasiin ja nauti!

Vinkkejä:

  • Jos haluat koristella annoksesi kookoskermalla, laita kookosmaitotölkki jääkaappiin jo edeltävänä päivänä. Smoothien tekohetkellä voit lusikoida sen kermaisen paksun osan smoothieta varten.
  • Osta kerralla paljon banaaneja, anna niiden kypsyä huoneenlämmössä ja pakasta myöhempää käyttöä varten. Kun banaanin kuoressa on pilkkuja, se on kypsä. Myös tummuneita banaaneita voi pakastaa ja käyttää smoothieen.
Puolukkasmoothieita lasipullossa
Kuva © Tiina Strandberg / myberryforest.com