Raparperi-mansikkakakkua lautasella
Resepti ja kuva: Satu Saunio, Kamomillan konditoriaAnnoksia: 12

Raparperi-mansikkakakku

Vuoan valmisteluun

  • vegaanista margariinia (ks. täältä lista) tai öljyä
  • korppujauhoja

Vaniljapohja

  • 2 dl kaura-, soija- tai muuta kasvimaitoa
  • 1/2 dl miedon makuista öljyä (esim. tavallinen rypsiöljy)
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Raparperikompotti

  • 250 g raparperia (n. 2 vartta tai 5 dl kuutioita)
  • 1/2 dl fariinisokeria tai sokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl vettä

Pinnalle

  • puoli purkkia kasviperäistä vispiä (esim. Oddlygood Easy Whipping, Oatly iMat visp tai Fazer Aito kauravispi)
  • ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
  • (maun mukaan tomusokeria)
  • 5 dl tuoreita mansikoita

Rasvaa ja korppujauhota 20x20-senttinen vuoka tai muu pinta-alaltaan vastaava vuoka. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.

Sekoita kauramaito, öljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin toiseen kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää ne muiden ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella tai vispilällä. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

Paista taikina esilämmitetyn uunin keskitasolla n. 25 minuuttia eli kunnes kakku on kauniin värinen ja kun siihen työnnettyyn veitseen tai puutikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia ja kumoa se sitten tarjoilulautaselle jäähtymään.

Kakun paistamisen aikana voit tehdä raparperikompotin. Kuori ja pilko raparperit. Laita ne, fariinisokeri, vaniljajauhe sekä vesi kattilaan ja käännä levy päälle. Kun seos kiehuu, vähennä lämpöä ja anna kiehua välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet eli noin viisi minuuttia. Anna kompotin jäähtyä ennen kakun kokoamista.

Vaahdota kauravispi ja mausta se vaniljalla ja niin halutessasi sokerilla. Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne.

Levitä raparperikompotti jäähtyneen pohjan päälle. Pursota kauravispi raparperikompotin päälle. Voit myös levittää sen varovaisesti veitsellä, mutta kompotti voi olla hieman liukasta. Asettele kauravispin pinnalle mansikat.

Anna tekeytyä jääkaapissa tunnin ajan ja tarjoile.

Soijaton versio: Soijattomia vispejä ovat mm. Oddlygood, Fazer Aito, Oatly ja Planti. Jos käytät Plantin vispiä, käytä sitä koko pakkaus, sillä se on rakenteeltaan tiiviimpää.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles