Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 3

Rapea­kuoriset basilika­patongit

  • 1 nippu basilikaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • n. 10 dl vehnäjauhoja
  • 1 pss kuivahiivaa

Hienonna basilika monitoimikoneessa tai pilko veitsellä hienoksi silpuksi. (Jos käytössäsi on tehosekoitin, voit sekoittaa basilikasta ja öljystä tahnan.)

Mittaa leivontakulhoon kaksi desiä jauhoja ja sekoita kuivahiiva niihin. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi ja lisää se jauhojen sekaan hyvin sekoittaen. Lisää basilika sekä öljy (tai basilika-öljytahna) ja ala vaivata taikinaa lisäämällä loppu jauho.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa reilun aikaa, jotta saat hyvän sitkon aikaan. Laita taikina takaisin kulhoon ja anna kohota lämpimässä paikassa 30–60 min. Kohotusajan jälkeen vaivaa taikina uudelleen ja muotoile siitä kolme pötköä. Anna pötköjen levätä vielä pellillä liinan alla noin 30 min.

Paista patonkeja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT