Papukeittoa ja ruisleipää
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Rosmariini-papukeitto

  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 2 rkl öljyä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 tlk valmiiksi keitettyjä borlotti- tai ruskeita papuja
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 2–3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • muutama tuore salvian lehti
  • suolaa
  • pippuria

Pilko sipulit ja porkkana. Kuullota niitä hetki kattilan pohjalla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kiehua, kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Huuhtele ja valuta pavut. Lisää ne keiton joukkoon ja keitä vielä muutama minuutti.

Lisää kattilaan kaurakerma, rosmariini sekä salvia ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta keiton koostumuksesta tulee sopiva.

Mausta lopuksi suolalla sekä pippurilla ja anna keiton vielä kiehahtaa.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Soijaton versio: Käytä soijakerman sijaan kaurakermaa tai kookosmaitoa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles