Annoksia: 4

Sloppy Joet nyhtö­kaurasta

Resepti ja kuva: Liisa Soultanis

Hampurilaistäyte

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 pkt nyhtökauraa
  • 1/2 dl sweet chili -kastiketta
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • mustapippuria

Kastike

  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl maapähkinävoita
  • 1–2 rkl sirachaa tai muuta tulista kastiketta

Lisäksi esimerkiksi

  • 4 pientä hampurilaissämpylää
  • vegaanista tuorejuustoa (ks. lista täältä)
  • ituja
  • purjorenkaita tai sipulia
  • tuoretta oreganoa

Paista nyhtökauraa pannulla oliiviöljyssä jatkuvasti sekoitelleen n. 5 min. Lisää joukkoon makea chilikastike ja mausteet. Jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi.

Halkaise sämpylät. Levitä vegaanista tuorejuustoa molemmille puolille. Lusikoi nyhtökauratäytettä toisen puolikkaan pohjalle ja lisää sen päälle ituja, purjorenkaita ja oreganoa. Lusikoi täytteiden päälle vielä kastiketta ja paina sämpylän toinen puolikas kanneksi.

Vinkki: Voit vaihdella kasviksia sen mukaan, mistä itse pidät. Kokeile esimerkiksi punasipulia, tomaattia tai paprikaa.

Soijaton versio: Käytä tuorejuustona Oatlyn tai Violifen tuorejuustoa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT