Sloppy Joet nyhtökaurasta
Resepti ja kuva: Liisa Soultanis
Hampurilaistäyte
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 pkt nyhtökauraa
- 1/2 dl sweet chili -kastiketta
- 1/2 tl savupaprikajauhetta
- mustapippuria
Kastike
- 2 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl maapähkinävoita
- 1–2 rkl sirachaa tai muuta tulista kastiketta
Lisäksi esimerkiksi
- 4 pientä hampurilaissämpylää
- vegaanista tuorejuustoa (ks. lista täältä)
- ituja
- purjorenkaita tai sipulia
- tuoretta oreganoa
Paista nyhtökauraa pannulla oliiviöljyssä jatkuvasti sekoitelleen n. 5 min. Lisää joukkoon makea chilikastike ja mausteet. Jatka paistamista muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi.
Halkaise sämpylät. Levitä vegaanista tuorejuustoa molemmille puolille. Lusikoi nyhtökauratäytettä toisen puolikkaan pohjalle ja lisää sen päälle ituja, purjorenkaita ja oreganoa. Lusikoi täytteiden päälle vielä kastiketta ja paina sämpylän toinen puolikas kanneksi.
Vinkki: Voit vaihdella kasviksia sen mukaan, mistä itse pidät. Kokeile esimerkiksi punasipulia, tomaattia tai paprikaa.
Soijaton versio: Käytä tuorejuustona Oatlyn tai Violifen tuorejuustoa.