Soijabolognese
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- purkki tomaattimurskaa
- 2 dl vettä
- ½ dl ketsuppia
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 rkl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- ½ tl paprikajauhetta (tai ripaus savupaprikaa)
- rouhittua mustapippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
- (tarvittaessa lisää vettä)
Pilko sipuli ja valkosipuli. Lorauta pannulle reipas loraus rypsiöljyä ja kuumenna. Kuullota sipulit. Lisää joukkoon soijarouhe ja mausta soijakastikkeella. “Paista” soijarouhetta hetki ja lisää joukkoon tomaattimurska.
Täytä tomaattimurska purkki puolilleen vedellä ja kaada pannulle. Lisää ketsuppi, liemikuutio sekä mausteet ja anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa joukkoon vettä.
Tarjoile pastan kanssa!
Vinkki! Jos haluat oikein super-maukasta bolognesea koita haudutusta uunissa. Tee alla olevan ohjeen mukaan, mutta sen sijaan, että haudutat kastikkeen pannulla lämmitä uuni 150 asteeseen ja laita soijabolognese hautumaan uuniin 30-40 minuutiksi. Tällöin tarvitset uuninkestävän pannun tai vuuan ja nesteen määrä on syytä tarkkailla ettei bolognese pääse kuivahtamaan.
Soijaton versio: Voit käyttää soijarouheen tilalla herneproteiinirouhetta.
Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa. Soijakastike käy useimmille keliaakikoille, vaikka ainesosaluettelossa on mainittu vehnä. Lue soijakastikkeesta lisää täältä.