Spaghettia, oreganopestoa ja vegepekonia paistinpannulla
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 3

Spaghetti oregano­pestolla

Vegepekoni

Oreganopesto

  • 2 1/2 dl oreganonlehtiä (myös varret voi käyttää, jos ne ovat ohuita)
  • 1/2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 dl hyvää rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Annoksen kokoaminen

  • täysjyväspagettia kahdelle
  • annos oreganopestoa
  • annos vegepekonia
  • 15 kirsikkatomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • maun mukaan hyvää öljyä
  • maun mukaan suolaa
  • maun mukaan pippurisekoitusta

Valmista ensin vegepekoni. Lorauta paistinpannulle rypsiöljyä. Lisää joukkoon soijahiutaleet, soijakastike sekä mausteet ja sekoita muutaman minuutin ajan. Jos hiutaleet vaikuttavat liian rapeilta, voit lisätä joukkoon tilkan vettä.

Tee seuraavaksi oreganopesto. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja asettele ne uunipellille. Pilko päälle valkosipulinkynnet sekä lorauta niiden päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda tomaatteja uunissa noin 15 minuuttia.

Keitä pasta ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita pesto joukkoon.

Rakenna annos isolle tarjoilulautaselle tai pannulle. Koristele tuoreilla oreganonlehdillä.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta spagettia.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles