Suklaa-maapähkinäruudut
Annoksia: 10

Suklaa-maapähkinäruudut

  • 1 dl siirappia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 prk maapähkinävoita
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
  • 5 dl maissihiutaleita
  • 150 g vegaanista suklaata (ks. lista täältä)
  • (1 dl suolapähkinöitä) 
  • (koristeluun kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta)

Mittaa siirappi ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. 

Lisää maapähkinävoi. Hämmennä seosta liedellä, kunnes maapähkinävoi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. 

Murskaa maissihiutaleet pienemmäksi ja lisää ne kattilassa olevaan seokseen. Lisää myös suola ja vanilja (sekä suolapähkinät). Sekoita ainekset sekaisin.

Päällystä n. 23 x 28 cm kokoinen vuoka tai muu vastaava leivinpaperilla ja levitä taikina tasaiseksi levyksi. 

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa pohjan päälle tasaisesti. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella. Laita levy jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

Ota levy pois astiasta ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia maissihiutaleita.

Soijaton versio: Valitse suklaa, jossa ei ole soijalesitiiniä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles