10 annosta

Suklaa-maapähkinäruudut

  • 1 dl siirappia
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 prk maapähkinävoita
  • ripaus suolaa
  • ripaus vaniljajauhetta tai vaniljasokeria
  • 5 dl maissihiutaleita
  • 150 g vegaanista suklaata (ks. lista täältä)
  • (1 dl suolapähkinöitä) 
  • (koristeluun kookoshiutaleita tai pähkinärouhetta)

Mittaa siirappi ja sokeri kattilaan. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. 

Lisää maapähkinävoi. Hämmennä seosta liedellä, kunnes maapähkinävoi on sulanut ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. 

Murskaa maissihiutaleet pienemmäksi ja lisää ne kattilassa olevaan seokseen. Lisää myös suola ja vanilja (sekä suolapähkinät). Sekoita ainekset sekaisin.

Päällystä n. 23 x 28 cm kokoinen vuoka tai muu vastaava leivinpaperilla ja levitä taikina tasaiseksi levyksi. 

Sulata suklaa varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa. Levitä suklaa pohjan päälle tasaisesti. Koristele halutessasi kookoshiutaleilla tai pähkinärouheella. Laita levy jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

Ota levy pois astiasta ja leikkaa se haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia maissihiutaleita.

Soijaton versio: Valitse suklaa, jossa ei ole soijalesitiiniä.

Katso myös:

Yhden kattilan pasta

Kinuskipikkukakkuset

Vanilja-kanelismoothie

Linssicurry

Olet sitten perheenisä, aktiivinen liikkuja, eläkeläinen, keventäjä tai opiskelija löydät täältä sopivat reseptit arkeesi.

Monipuolinen vegaaniruokavalio ei ole vaikea toteuttaa, mutta sen aloittamiseen voi tarvita vähän apua. Reseptipankistamme löydät uusia herkullisia tuttavuuksia sekä tuttuja ruokia vegaanisina versioina. Kokeile ja ihastu!

Tutustu maukkaisiin resepteihin