Suklaa-proteiinipatukat vuoassa
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 30

Suklaa-proteiinipatukat

  • 2 dl siemensekoitusta (esim. auringonkukan-, kurpitsan-, seesamin- ja pellavansiemeniä)
  • 1 1/2 dl vegaanista proteiinijauhetta*
  • 100 g pehmeitä taateleita (noin 15 kpl)
  • 100 g tummaa vegaanista suklaata
  • 3 rkl kookosöljyä
  • ripaus suolaa

Pinnalle

  • sulatettua tummaa vegaanista suklaata
  • kuivattuja karpaloita
  • seesaminsiemeniä
  • suolaa

Hienonna siemeniä tehosekoittimessa, mutta älä jauha niitä ihan hienoksi. Siirrä siemenet sivuun. Tehosekoita seuraavaksi taatelit karkeaksi massaksi. Lisää joukkoon siemenseos ja proteiinijauhe koko ajan sekoittaen. Sulata suklaa ja pehmennä kookosöljy. Lisää myös ne sekä suola tehosekoittimeen ja sekoita.

Vuoraa pieni vuoka (esim. 20x20 cm) leivinpaperilla ja rasvaa se kevyesti öljyllä. Painele massa tasaisesti ja tiiviisti vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään. Lisää vielä päälle sulatettua suklaata, kuivattuja karpaloita, siemeniä ja ripaus suolaa.

Leikkaa massa paloiksi, kun se on vielä hieman pehmeää. Patukat voi syödä heti, mutta parhaimmillaan ne ovat seuraavana päivänä.

Säilytä patukat joko jääkaapissa tai tiiviissä purkissa kuivassa ja viileässä paikassa.

*Vegaanisia proteiinijauheita tehdään esimerkiksi soijasta, riisistä, herneestä, hampusta ja monien eri proteiinijauheiden yhdistelmästä. Yhdistelmäjauheet ovat yleensä paremman makuisia, kun taas yksittäisistä proteiininlähteistä tehdyt jauheet voivat olla tottumattoman suussa vähän voimakkaan makuisia. 

Soijaton versio: Valitse sellainen proteiinijauhe, joka ei sisällä soijaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles