Resepti: Kamomillan konditoriaAnnoksia: 10

Suklaajuustokakku

Pohja

  • 300 g vegaanisia (suklaa)keksejä (ks. lista täältä)
  • 75 g vegaanista margariinia ( ks. lista täältä)

Täyte

  • 100 g vegaanista suklaata (ks. lista täältä)
  • 1 prk soijavispiä tai 2 prk kauravispiä
  • 400 g maustamatonta Violife- tai Tofutti-tuorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/4 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa

Koristeluun

  • 1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta

Valmistele 24-senttinen irtopohjavuoka. Irrota reunat pohjasta ja aseta pohjan päälle leivinpaperi. Kiinnitä reunat ja leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.

Murskaa keksit , sulata margariini ja sekoita se keksimurskan sekaan. Painele keksiseos tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Sulata suklaa vesihauteessa tai varovaisesti mikrossa. Vaahdota jääkaappikylmä vispi mahdollisimman kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuusto ja sekoita tarkasti tasaiseksi, jotta tuorejuustoon ei jää paakkuja. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi keksipohjan päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli tai vähintään neljä tuntia.

Paahda hasselpähkinämurska kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen, kunnes siitä lähtee paahtunut tuoksu. Anna murskan jäähtyä hyvin.

Irrota kakun reunat varovaisesti veitsellä ja irrota vuoan reunat. Siirrä kakku tarjoiluastiaan. Painele kakun reunoille ja pinnalle paahdettua hasselpähkinämurskaa.

Säilytä valmis kakku jääkaapissa.

Vinkki: Koska tätä kakkua ei paisteta, ei vuoan koolla oikeastaan ole kauheasti väliä. Huomioi kuitenkin, että jos teet kakun isompaan vuokaan, tulee siitä litteämpi ja jos taas pienempään, tulee siitä korkeampi.

Gluteeniton versio: Käytä pohjassa gluteenittomia keksejä. Vegaanituotteet.net-sivulla on kerrottu, mikäli tuote on gluteeniton. Alpron soijavispi on gluteeniton. Myös kauravispi käy joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä.

Soijaton versio: Käytä täytteessä Violifen tuorejuustoa. Tällä hetkellä perusruokakaupoissa on saatavilla vain Alpron soijavispiä ja Plantin kauravispiä. Planti on syksyllä 2017 muuttanut koostumustaan ja markkinoilla voi vielä olla soijalesitiiniä sisältävää tuotetta. Lue siis tuoteseloste ennen ostamista. Jotkin erikois- ja ekokaupat myyvät SoyaToo!-merkkisiä riisi- ja kookosvispejä.

Pähkinätön versio: Jätä hasselpähkinät pois. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla tai vaikkapa vadelmilla.

Lisää juustokakkuja: Kokeile tätä mansikkaista valkosuklaajuustokakkua tai tuhtia maapähkinävoijuustokakkua.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT