Tofunugetit
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 3

Tofunugetit

(15 kpl)

  • pala kuivaa leipää
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1/2 tl merisuolaa
  • 1 tl ruohittua mustapippuria
  • (1 rkl ravintohiivahiutaleita)
  • 300 g tofua
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • puoli ruukkua tuoretta tilliä

 

Valkosipuli-inkivääridippi

  • 1 valkosipulinkynttä
  • 0,5 tl inkiväärijauhetta
  • 2 dl kaura fraichea
  • pieni ripaus suolaa
  • reilusti rouhittua mustapippuria

 

Valmista ensin valkosipuli-inkivääridippi. Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta molemmat fraicheen ja mausta suolalla ja pippurilla. Varo lisäämästä liikaa suolaa. Anna maustua jääkaapissa tovi.

Pilko kuivahtanut leipä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon myös perunajauhot, suola ja pippuri (ja ravintohiivahiutaleet jos käytät). Jauha melko hienoksi, mutta ei liian. Sattumia saa jäädä. Lisää tehosekoittimeen tofu ja sitruunanmehu ja pyöräytä taikina. Taikina saa olla koostumukseltaan muruinen. Silppua tilli ja lisää se taikinan joukkoon. 

Lorauta pannulle öljyä ja muotoile taikinasta nugetteja. Parhaita yksilöitä saat aikaan kun otat kouraasi reippaan ruokalusikallisen taikinaa, puristat ja sitten litistät. Sen jälkeen vielä pieni repsottavien reunojen painelu ja sitten pannulle. Paista molemmin puolin pari minuuttia. Voit puristaa vielä valmiiden nugettien päälle tujauksen sitruunamehua.

Voit valita nugetteihin tofun makusi mukaan. Se voi olla savutofua, joka tuo vähän kalamaista makua, mutta myös erilailla marinoidut tofut sopivat hyvin. Nugetteja voit tietenkin syödä lämpimän ruoan kanssa, mutta ne sopivat myös täydellisesti myös erilaisille dippitarjottimille esimerkiksi lohkoperunoiden, erilaisten pyöryköiden ja vaikka kukkakaaliwingsien kanssa

 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles