Tofunugetit
(15 kpl)
- pala kuivaa leipää
- 1 tl perunajauhoja
- 1/2 tl merisuolaa
- 1 tl ruohittua mustapippuria
- (1 rkl ravintohiivahiutaleita)
- 300 g tofua
- puolikkaan sitruunan mehu
- puoli ruukkua tuoretta tilliä
Valkosipuli-inkivääridippi
- 1 valkosipulinkynttä
- 0,5 tl inkiväärijauhetta
- 2 dl kaura fraichea
- pieni ripaus suolaa
- reilusti rouhittua mustapippuria
Valmista ensin valkosipuli-inkivääridippi. Kuori valkosipulinkynnet ja inkivääri. Raasta molemmat fraicheen ja mausta suolalla ja pippurilla. Varo lisäämästä liikaa suolaa. Anna maustua jääkaapissa tovi.
Pilko kuivahtanut leipä tehosekoittimeen ja lisää joukkoon myös perunajauhot, suola ja pippuri (ja ravintohiivahiutaleet jos käytät). Jauha melko hienoksi, mutta ei liian. Sattumia saa jäädä. Lisää tehosekoittimeen tofu ja sitruunanmehu ja pyöräytä taikina. Taikina saa olla koostumukseltaan muruinen. Silppua tilli ja lisää se taikinan joukkoon.
Lorauta pannulle öljyä ja muotoile taikinasta nugetteja. Parhaita yksilöitä saat aikaan kun otat kouraasi reippaan ruokalusikallisen taikinaa, puristat ja sitten litistät. Sen jälkeen vielä pieni repsottavien reunojen painelu ja sitten pannulle. Paista molemmin puolin pari minuuttia. Voit puristaa vielä valmiiden nugettien päälle tujauksen sitruunamehua.
Voit valita nugetteihin tofun makusi mukaan. Se voi olla savutofua, joka tuo vähän kalamaista makua, mutta myös erilailla marinoidut tofut sopivat hyvin. Nugetteja voit tietenkin syödä lämpimän ruoan kanssa, mutta ne sopivat myös täydellisesti myös erilaisille dippitarjottimille esimerkiksi lohkoperunoiden, erilaisten pyöryköiden ja vaikka kukkakaaliwingsien kanssa