Tofupihvillä täytetty hampurilainen, ranskalaisia perunoita ja kolajuomaa jäillä.
Resepti ja kuva: Jere Nieminen, Vegaanin kotiruokakirja, Moreeni 2010Annoksia: 5

Tofupihvi

  • 1 pkt maustamatonta tofua

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 3 rkl ketsuppia

  • 1 pieni (n. 80 g) kiinteä peruna 

  • 3/4 dl korppujauhoja

  • 1/2 dl kaura- tai neljänviljanhiutaleita

  • 1 1/2 rkl kuivattua persiljaa

  • 3 tl paprikajauhetta

  • 1 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria

  • paistamiseen rypsiöljyä

Hienonna tofu, soijakastike ja ketsuppi sauvasekoittimella. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vaivaa taikina käsin, jotta saat siihen tasaisemman koostumuksen.

Muotoile taikinasta viisi pihviä ja paista niitä pannussa rypsiöljyssä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaisen välissä tai esimerkiksi perunoiden, riisin, kvinoan tai pastan kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta korppujauhoa ja esimerkiksi tattarihiutaleita. Gluteenittomana hampurilaissämpylänä toimii esimerkiksi tämä pakastesämpylä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles