Resepti: JERE NIEMINEN, VEGAANIN KOTIRUOKAKIRJA. MOREENI 2010.Annoksia: 5

Tofupihvi

  • 1 pkt maustamatonta tofua

  • 3 rkl soijakastiketta

  • 3 rkl ketsuppia

  • 1 pieni (n. 80 g) kiinteä peruna 

  • 3/4 dl korppujauhoja

  • 1/2 dl kaura- tai neljänviljanhiutaleita

  • 1 1/2 rkl kuivattua persiljaa

  • 3 tl paprikajauhetta

  • 1 1/2 tl rouhittua mustapippuria

  • 1/2 tl jauhettua chiliä tai cayennenpippuria

  • paistamiseen rypsiöljyä

Hienonna tofu, soijakastike ja ketsuppi sauvasekoittimella. Kuori ja raasta peruna raastimen hienommalla terällä. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Vaivaa taikina käsin, jotta saat siihen tasaisemman koostumuksen.

Muotoile taikinasta viisi pihviä ja paista niitä pannussa rypsiöljyssä keskilämmöllä molemmin puolin, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin ja rapean paistopinnan.

Tarjoile hampurilaisen välissä tai esimerkiksi perunoiden, riisin, kvinoan tai pastan kera.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta korppujauhoa ja esimerkiksi tattarihiutaleita. Gluteenittomana hampurilaissämpylänä toimii esimerkiksi tämä pakastesämpylä.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT