Valkosipuli-maa-artisokat
- 1 kg maa-artisokkia
- 5 isoa valkosipulinkynttä
- 5 dl soija- tai kaurakermaa
- 1 rkl kasvisliemijauhetta
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria maun mukaan
Harjaa maa-artisokat puhtaiksi juuresharjalla ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi. (Helpoiten tämä onnistuu mandoliinileikkurilla). Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki aineet yhteen ja kumoa seos uunivuokaan.
Paista maa-artisokkia 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Paistoaika voi vaihdella jonkin verran sen mukaan, kuinka paksuja viipaleita olet leikannut. Laita tarvittaessa folio vuoan pinnalle.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja koristele vuoka halutessasi jollain vihreällä.
Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.
Soijaton versio: Käytä kaurakermaa tai kookosmaitoa soijakerman sijaan.