Vanilja-kanelismoothiekulho
Resepti ja kuva: Tiina Strandberg, My Berry ForestAnnoksia: 2

Vanilja-kanelismoothie

  • 2 jäistä/kohmeista banaania
  • 1 dl cashewkermaa (ks. ohje alla)
  • 1 tl vaniljauutetta tai ½ tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 1/2 dl manteli- tai muuta kasvimaitoa


Cashewkerma:

  • 1 1/2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1/2 dl vettä
  • 1 tl vaahterasiirappia tai muuta makeutusta
  • ¼ tl vaniljajauhetta


 
Kuori kypsät banaanit ja pakasta ne kolikoiksi siivutettuina. 30–60 minuutin pakastaminen riittää, mutta banaaneja voi pakastaa viikkokaupalla.

Cashewkerma: Liota cashewpähkinöitä vedessä 2–4 tuntia (huoneenlämmössä). Huuhtele liotetut cashewpähkinät siivilässä ja sekoita kaikki cashewkerman ainekset tehokkaalla tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää vettä ruokalusikallinen kerrallaan, mikäli tehosekoitin/sauvasekoitin ei ala sekoittaa aineksia kermaiseksi. Sekoita, kunnes seos on sileää ja pehmeää.

Smoothie: ota banaanit pakkasesta sulamaan n. 10 minuuttia ennen smoothien sekoittamista.

Sekoita kaikki smoothien ainekset yhteen tehokkaalla tehosekoittimella, jotta tulos on samettisen pehmeä. Sauvasekoitin käy myös, mutta tällöin kannattaa antaa banaanin sulaa hieman kauemmin, kunnes se on pehmentynyt.

Kaada smoothie kulhoihin ja nauti!

Mikäli käytössäsi on erittäin tehokas tehosekoitin, voit sekoittaa cashewkerman ainekset samaan aikaan muiden smoothie-ainesten kanssa. Jos käytössäsi ei ole kovin tehokasta laitetta, kannattaa cashewkerma sekoittaa erikseen kermaisemman lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles