Varhaiskaaliwokki
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 cm pala tuoretta inkivääriä
- 1 pieni sipuli tai 2 vartta kevätsipulia
- ¼ varhaiskaalin päästä
- 2-3 kiekkoa riisinuudeleita (noin 130g)
- öljyä paistamiseen
- chilihiutaleita maun mukaan
- 180 g valmiiksi maustettuja tofupaloja (esim. So Fine thai style)
- 3 rkl soijakastiketta
- ½ tl sokeria
- rouhittua mustapippuria
- suolaa tarvittessa
Aloita ensin pilkkomalla kaikki kasvikset. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Pilko sipuli tai kevätsipuli ja suikaloi varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi. Samalla kun aloitat wokin paistamisen voit valmistaa riisinuudelit valmiiksi. Keitä vedenkeittimessä tai kattilassa vettä ja kaada kuuma vesi nuudeleiden päälle. Anna tekeytyä paketin ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta ylimääräinen vesi pois.
Lorauta pannulle reipas loraus öljyä ja kuumenna. Paista ensin sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chilihiutaleet. Kun aromit ovat lähteneet liikkeelle ja paistos tuoksuu herkulliselle lisää joukkoon tofupalat. Paista minuutti ja lisää joukkoon varhaiskaali. Paista niin, että kaali pehmenee hiukan, mutta ei liikaa. Lisää soijakastike, sokeri ja rouhi päälle mustapippuria. Sekoita joukkoon nuudelit ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai lisää soijakastiketta. Koristele valmis annos halutessasi tuoreella korianterilla.
Soijaton versio: Korvaa tofu esimerkiksi kaurapalalla. Jos jätät soijakastikkeen pois, tarkista suolan määrä valmiissa ruuassa.