Vegemakkarapiirakka
Pohja
- 6 dl vehnäjauhoa
- 250 g vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
- tilkka vettä
Täytteet
- 4–6 tomaattia viipaloituna
- 1–2 sipulia silputtuna
- kourallinen paahdettua sipulirouhetta
- n. 200 g mausteista vegemakkaraa (esim. Wheaty Merquez tai Wheaty Chorizo)
- 1 pkt vegaanista fetaa (esim. Sheese Greek Style)
Hyydyke
- 1/2 purkkia maustamatonta soijajogurttia
- 1 rkl oliiviöljyä
- vettä
- oreganoa
- basilikaa
- suolaa
- mustapippuria
Pinnalle
- vegaanista juustoa raastettuna
Sekoita vehnäjauhot ja margariini. Lisää vettä sen verran, että taikina on sopivan kiinteää. Painele pohja leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää pohjan päälle täytteet.
Sekoita hyydykkeen ainekset. Lisää sen verran vettä, että hyydykettä on helppo sekoittaa. Levitä hyydyke täytteiden päälle. Raasta lopuksi pinnalle vegejuustoa.
Paista 200-asteisessa uunissa 30 min. Laske lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä 15 min.
Resepti ja kuva: Terhi Heimonen