Veriappelsiinikakku puisella laudalla, ympärillä veriappelsiinin puolikkaita
Resepti ja kuva: Anniina Kotiranta, Anniina's kitchenAnnoksia: 8

Veriappelsiinikakku

Tämä kakku on kuin tehty tuomaan väriä ja makua helmikuiseen arkeen ja juhlaan. Veriappelsiini siivujen kauniit värit tuovat ensiapu auringonvaloa kaipaaville. Kakun valmistaminen on helppoa eikä vaadi erikoisia raaka-aineita lukuun ottamatta veriappelsiineja.

  • 1,2 dl öljyä
  • 1,2 dl veriappelsiini mehua
  • 1,2 dl kasvimaitoa
  • 1,5 dl sokeria
  • Yhden limen kuori
  • Ripaus suolaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 5,5 dl jauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • Veriappelsiinin viipaleita koristeluun

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Sekoita kulhossa öljy, veriappelsiinin mehu, kasvimaito, limen kuori, sokeri, suola ja omenaviinietikka. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nostele varovasti ne muiden aineiden sekaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan, koristele veriappelsiinin viipaleilla ja  paista 45 min. Anna jäähtyä ennen leikkaamista

Soijaton versio: Vaihda soijamaidon tilalle kaura- tai muu kasvimaito.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles