Tasteryn ihanat Vegaanihaaste-reseptit!

Reseptit tarjoaa Vegaanihaasteen yhteistyökumppani Tastery. Reseptejä ilmestyy tänne sitä mukaa kuin reseptivideot ilmestyvät Vegaanihaasteen Youtube-kanavalle. Pääset reseptin Youtube-videoon klikkaamalla reseptin otsikkoa!

 

Maa-artisokkakeitto

4 annosta, 1 h, helppo

Anni Peräkylä teki meille maa-aritsokista simppelin keiton. Maa-artisokkien pehmeä ja hieman makea maku sopii lähes maagisesti yhteen rapeiden saaristolaisleipäpalasten kanssa. Keittoannos on tunnissa valmis ja tyydyttää varmasti vaativankin kotikokin makunystyrät!

Keitto

  • 400 g maa-artisokkia, pestyinä
  • rypsiöljyä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 salottisipuli, ohueksi viipaloituna
  • 2-4 valkosipulinkynttä, viipaloituna
  • 2 dl kaurakermaa
  • 3 dl kauramaitoa
  • 1 rkl kaura fraîchea
  • 1 rkl sherry- tai valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria (valinnainen)

Mallasmuru

  • 2-3 mallasleipäviipaletta
  • 50 g rypsiöljyä
  • Viimeistely
  • ruohosipulia, hienonnettuna
  • ekstra-neitsytoliiviöljyä

Leikkaa maa-artisokat samankokoisiksi paloiksi ja pyörittele ne öljyssä ja mausta ne suolalla. Paahda maa-artisokkia 180-asteisessa uunissa noin 40-50 min tai kunnes ne ovat kullan ruskeita ja pehmeitä.

Tee sitten mallasmuru. Kuumenna kattila ja loraus rypsiöljyä korkealla keskilämmöllä. Revi mallasleipä pieniksi palasiksi kuuman öljyn joukkoon. Paista leipäpaloja keskilämmöllä noin 5-8 min tai kunnes ne ovat hieman tummuneet. Siirrä ne sitten talouspaperille kuivamaan.

Takaisin keiton pariin. Kuumenna loraus öljyä kattilassa ja lisää salottisipuli ja valkosipuli sekä ripaus suolaa. Kuullota sipuleita keskilämmöllä noin 5 min tai kunnes ne ovat pehmenneet.

Kun maa-artisokat ovat ruskistuneita ja pehmeitä, lisää ne kattilaan sipuleiden joukkoon yhdessä kaurakerman ja -maidon kanssa. Kiehauta seos ja siirrä se sitten tehosekoittimen kannuun. Voit myös käyttää sauvasekoitinta. Mausta keitto kaura fraîchella, suolalla ja sherryetikalla.

Tarjoile keitto mallasmurun, hienonnetun ruohosipulin ja oliiviöljyn kanssa!

 

Amerikkalaiset pannukakut & vadelmakompotti

noin 10 pientä lettua, 20 min, hyvin helppo

Kokeile Tasteryn huippukokki Pinja Paakkosen vegaanisia amerikkalaisia pannareita vadelmakompotilla! Pinja on työskennellyt pastry chefinä mm. 2 Michelin-tähdellä palkitussa Alchemistissa. Kompotissa voit käyttää omia lempparimarjojasi!


Pannukakut

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • 2,5 dl kauramaitoa
  • 1,25 dl kaurafraîchea
  • 0,5 dl vaahterasiirappia
  • rypsiöljyä paistamiseen

Vadelmakompotti

  • 2 dl vadelmia
  • 0,5 dl sokeria
  • Koristeluun
  • vaahterasiirappia
  • syötäviä kukkia (valinnainen)

Sekoita keskenään vehnäjauho, kardemumma, leivinjauhe, ruokasooda ja
suola. Sekoita myös keskenään kauramaito ja fraîche sekä vaahterasiirappi.

Lisää kuivat ainekset rauhallisesti kauramaitoseokseen vispilällä koko ajan
sekoittaen. Kun taikina on tasainen, jätä se lepäämään huoneenlämpöön.

Tee sillä välin vadelmakompotti. Lisää vadelmat ja sokeri kattilaan ja kiehauta
seos välillä sekoittaen. Kun sokeri on täysin sulanut, kompotti on valmis.

Paista pannukakut. Voitele lettupannu öljyllä ja kuumenna se korkealla
keskilämmöllä. Kun pannu on kuuma, lisää taikina pannulle ja jätä pannukakut
kypsymään, kunnes näet niiden pinnalla paljon reikiä. Tässä kestää noin 5
minuuttia. Käännä sitten pannukakut ja jatka kypsennystä vielä muutama min.

Tarjoile pannukakut kompotin, vaahterasiirapin ja syötävien kukkien kanssa!

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT