Tuomas Enbuske

Tuomas Enbuske ja tuhannet muut ottivat tammikuun Vegaanihaasteen vastaan – “Aikaa ei ole hukattavana, ilmastonmuutos vaatii toimia nyt”

Tammikuun Vegaanihaasteeseen on jo ilmoittautunut yli 9 000 ihmistä, ja osallistujamäärä kasvaa kovaa vauhtia. Ilmoittautuneiden joukossa on myös tunnettuja nimiä, kuten toimittaja Tuomas Enbuske, näyttelijä Ville Myllyrinne, toimittaja Baba Lybeck, Helsingin kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi, kirjoittaja Ville Blåfield ja ohjaaja Selma Vilhunen.

– Nyt vuoden kasvissyöjänä Vegaanihaaste tuntuu just oikealta liikkeeltä. Ilmastonmuutos ja eläinten kärsimys ovat käsittääkseni isompia ongelma kuin minun itsekkäät mielihaluni, sanoo Tuomas Enbuske.

Näyttelijä Ville Myllyrinne on mukana ympäristösyistä.

– Uskon, että meidän kaikkien on tehtävä parhaamme ympäristön eteen ja muutettava tottumuksiamme. Itselleni tämä on motivoiva ja hyvä tapa kokeilla mitä se kohdallani tarkoittaisi. Toivottavasti käteen jää jotakin pysyvää. Ja ehkä samalla joku muukin innostuu kokeilemaan, toteaa Myllyrinne.

– Aikaa ei ole hukattavana, ilmastonmuutos vaatii meiltä toimia nyt. Vegaaniruokavalio on tutkitusti paras tapa pienentää yksilön ympäristöjalanjälkeä. Siksi kaikkien kannattaisi nyt lähteä kokeilemaan kasvisruokaa. Vegaanihaasteen uutiskirjeiden, reseptien, vinkkien ja tuutorin avulla pääsee nyt todella helposti alkuun ilmastoystävällisessä ruokavaliossa, kehottaa Vegaanihaasteen viestintävastaava Heikki Simonen.

Tammikuun Vegaanihaasteen kummeina toimivat kirjailija Katja Kettu, toimittaja Kimmo Ohtonen ja Fitnessmalli 2018 Maiju Riskala. Kummit ovat haasteen julkisia tukijoita, jotka noudattavat vegaanista ruokavaliota.

– Olen ollut kasvissyöjä teini-iästä saakka. Nyt yritän pienentää vegaaniruokavaliolla hiilijalanjälkeä ja tutkia mistä ruoka tulee ja millaisia ilmastovaikutuksia sillä on. Kannustan muitakin maapallon yhteisiin talkoisiin! Se voi myös maistua herkulliselta, kannustaa Katja Kettu.

Toimittaja Kimmo Ohtonen otti vuosi sitten Vegaanihaasteen vastaan ja jäi sille tielle.

–  Ruoka on samalla hyvin henkilökohtainen ja yhteiskunnallinen asia. Meille kaikille tekisi hyvää joskus miettiä avarakatseisesti omia tottumuksiamme ja rohkeasti koittaa uutta, josta kenties voi tulla jotain hyvää ja pysyvää. Toivotan kaikki tervetulleiksi mukaan Vegaanihaasteeseen: kaikkien teoilla on väliä, rohkaisee Ohtonen.

Vegaanihaaste haastaa kokeilemaan kuukauden ajan kasvisruokaa. Se järjestetään tammikuussa kuudetta kertaa. Vegaanihaasteen suosio on kasvanut vuosi vuodelta, ja tähän mennessä siihen on osallistunut jo yli 40 000 ihmistä. Osallistujat saavat kuukauden ajan päivittäin sähköpostiinsa uutiskirjeen, jossa on reseptejä ja vinkkejä. Ilmoittautumisen yhteydessä voi pyytää avuksi myös henkilökohtaisen tuutorin, jolta voi kysellä neuvoja haasteen aikana. Vegaanihaasteeseen osallistuminen on ilmaista.

Lue kaikkien haasteeseen osallistuvien julkisuuden henkilöiden sitaatit täältä.

Ilmoittaudu mukaan tammikuun Vegaanihaasteeseen nyt!

 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles