Kuva on kolmen kuvan kollaasi. Vasemmalla on kesäkurpitsapastaa, jossa on vihreää nauhapastaa, pinjansiemeniä sekä paksuja kesäkurpitsasiivuja. Keskellä on herne-valkopapurisottoa. Oikealla on shepherd's pie vuoassa.

Viikonloppuvegaanin edulliset vegereseptit

Jos kaipaat kivoja, edullisia vegaaniruokareseptejä hintatietoineen, suuntaa katse kohti Viikonloppuvegaanin julkaisuja! 

Tässä kolme maistiaista! Lisää reseptejä saat Viikonloppuvegaanin nettisivuilta, Facebook-sivulta ja Instagramista.

Kuva on kahden kuvan kollaasi. Vasemmalla on herne-valkopapurisottoa ja oikealla on sen ainesosia eli paputölkki, hernepussi, fenkoli ja riisiä.

Papu-hernerisotto, 4 annosta

Hinta yhteensä 3,94 €, per annos 0,99 €.

Valmistelu 10 min., kokkaus 25 min., yhteensä 35 min.

  • 200 g risottoriisiä - 0,33 €
  • 1 sipuli - 0,15 €
  • 4 valkosipulinkynttä - 0,28 €
  • 1 fenkoli - 0,74 €
  • 1 liemikuutio - 0,11 €
  • 6 dl vettä
  • 1 ps pakasteherneitä - 0,89 €
  • 1 pkt valkopapuja - 0,82 €
  • 1 rkl valkoviinietikka - 0,11 €
  • suolaa - 0,04 €
  • mustapippuria - 0,07 €
  • 30 g margariinia - 0,28 €
  • 2 rkl öljyä - 0,12 €

Kuutioi sipuli, fenkoli ja valkosipuli.

Kiehauta vesi ja liemikuutio, jotta voit lisätä kuumaa lientä risottoon pikkuhiljaa.

Paista sipulia, fenkolia ja valkosipulia viitisen minuuttia ölyssä, jotta ne pehmenevät. Lisää riisi ja paista minuutti lisää.

Lisää sitten etikka ja kiehauta sen aikaa, että etikka haihtuu. Ala sitten lisätä lientä pikkuhiljaa lisää. Alkuun pistä sen verran, että riisit peittyvät hyvin. Kun lientä on haihtunut sen verran, että riisit taas näkyvät, lisää lientä. Sekoittele välillä kevyesti. Lisäile lientä sen parikymmentä minuuttia, mitä riisin kypsyminen kestää, maista välillä onko riisi jo kypsää. Jos liemi loppuu, niin jatka pelkällä vedellä.

Kun riisi on melkein kypsää, lisää herneet ja pavut ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin. Lisää margariini risoton päälle, peitä kannella ja anna margariinin sulaa rauhassa. Muutaman minuutin päästä sekoita risotto vielä kerran ja tarjoile heti.

Hinnat katsottu 06.12.2022

 

Kuva on kahden kuvan kollaasi. Vasemmalla on shepherd's pie ja oikealla on sen aineksia, kuten perunoita, Muu-jauhismurua, soijakermaa sekä sipulia.

Shepperd's pie, 4 annosta

Hinta yhteensä 4,95 €, per annos 1,24 €.

Valmistelu 10 min., kokkaus 25 min., yhteensä 35 min.

  • 1 kg jauhoisia perunoita - 1,09 €
  • 2 sipulia - 0,30 €
  • 1 pussi Muu-jauhismurua - 1,99 €
  • 1 rkl rosmariinia - 0,23 €
  • 1 rkl timjamia  - 0,23 €
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kasvikermaa - 0,65 €
  • 1 dl margariinia - 0,24 €
  • 1 liemikuutio - 0,11 €
  • Suolaa - 0,04 €
  • Mustapippuria - 0,07 €

Kuori perunat ja leikkaa ne nopan kokoisiksi kuutioiksi. Suikaloi sipuli. Pistä uuni lämpiämään 200 asteeseen.

Keitä perunoita, kunnes ovat melkein kypsiä. Sillä välin paista sipulia 10 minuuttia pannulla, kunnes se on hyvin karamellisoitunut. Lisää jauhis ja paista muutama minuutti lisää. Lisää vesi, liemikuutio, rosmariini sekä timjami ja kiehauta. Anna porista hiljalleen, kunnes soosi paksunee. Mausta suolalla ja pippurilla sekä kaada soosi uunivuoan pohjalle.

Valuta perunat. Lisää kasvikerma ja margariini perunakuutioihin. Sekoita perunat hyvin, niin saat jonkinlaisen perunamuusin ja perunakuutoiden välimuodon. Mausta myös perunat suolalla ja pippurilla. Levitä perunat soosin päälle uunivuokaan.

Paista uunissa kymmenisen minuuttia, jotta saat pintaan hiukan väriä.

Hinnat katsottu 17.12.2021

 

Kuva on kahden kuvan kollaasi. Vasemmalla on vihreää nauhapastaa, pinjansiemeniä sekä kesäkurpitsapaloja sekoitettuna annokseksi. Oikealla on ruoan aineosia ei kesäkurpitsaa, nauhapastapakkaus, sitruunamehua, punasipulia ja valkosipulia.

Oman sadon kesäkurpitsapasta, 4 annosta

Hinta yhteensä 4,24 €, per annos 1,06 €.

Valmistelu 5 min., kokkaus 15 min., yhteensä 20 min.

  • 250 g kesäkurpitsaa - 0,50 €
  • 250 g pastaa - 0,93 €
  • 1 punasipuli - 0,22 €
  • 4 valkosipulin kynttä - 0,28 €
  • pieni nippu basilikaa - 0,90 €
  • 2 rkl (15 g) pinjansiemeniä - 0,90 €
  • 1 rkl sitruunamehua - 0,09 €
  • suolaa - 0,04 €
  • mustapippuria - 0,07 €
  • 2 rkl oliiviöljyä - 0,31 €

Pilko sipuli ja valkosipuli. Leikkaa kesäkurpitsa noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. (Jos käytät vähän isompia kesäkurpitsoja, poista siemenet ja leikkaa kurpitsa suupaloiksi.) Pilko basilika.

Aloita keittämällä pasta. Kun pasta kiehuu, paista kesäkurpitsaa öljyssä viitisen minuuttia, jotta se saa väriä. Siirrä kurpitsat syrjään odottamaan. Paista sitten sipulia ja valkosipulia muutama minuutti, jotta ne pehmenevät.

Lisää pinjansiemenet ja paista varovaisesti muutama minuutti. Varo ettei siemenet pala. Lisää kurpitsat ja mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi basilika joukkoon.

Kun pasta on valmista, siivilöi se ja sekoita kastikkeeseen

Hinnat katsottu 15.8.2022

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles