Vegaanihaasteen webinaarit 2022

Vegaanihaaste järjesti tammikuussa ja toukokuussa 2022 useita webinaareja. Niissä käsiteltiin niin ravitsemusta, urheilua, ruoantuotannon ympäristövaikutuksia kuin eläimiäkin. Voit katsoa webinaaritallenteet nyt jälkikäteen. Linkit löydät täältä!

 

Vegaaniruokavalion koostamisen perusteet

Luennoitsijana laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM) Evy Peltola

Miten koostetaan monipuolinen vegaaninen ruokavalio? Entä mihin asioihin ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota, jos tavoitteena on edistää omaa hyvinvointia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Evy Peltola Vegaanihaasteen ravitsemuswebinaarissa.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.
 

Vegaaniruokavalio ja urheilu

Luennoitsijana voima- ja kestävyysvalmentaja Juhani Pitkänen

Kestävyys- ja voimavalmentaja, K3 Fitnessin Juhani Pitkänen käy webinaarissaan läpi urheilijan ja aktiiviliikkujan ravitsemussuosituksia sekä antaa vinkkejä mm. urheiluravinteiden käytön osalta.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.
 

Liikunta ja vegaaniruokavalio (toukokuun webinaari)

Luennoitsijoina Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntijat Charlotta Hyttinen (ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri) sekä Evy Peltola (laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri)

Miten terveyttä edistävä vegaaniruokavalio koostetaan? Mitkä ovat sen mahdolliset terveysvaikutukset? Mitä vegaaniliikkujan tulee huomioida? Tutkittua tietoa ja myyttien murtamista.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.
 

Kasvisruoka on ekoteko – mutta miksi?

Luennoitsijana Maija Aro, Luonnontieteiden kandidaatti, ⁠⁠Ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta

Kasvisruoan ympäristöystävällisyydestä puhutaan ilmastokriisin keskellä paljon. Mutta mitä tällä oikeastaan tarkoitetaan? ⁠⁠Vegaanihaasteen ympäristöwebinaarissa käydään yksityiskohtaisemmin läpi sitä, miten eri ruoantuotannon muodot eroavat toisistaan ekologisesti tarkasteltuna. Kuulet muun muassa kasvihuonekaasupäästöistä, veden kulutuksesta ja ruoan tuotantoon käytetystä peltopinta-alasta sekä siitä, miksi nämä eroavat eri ruokavalioissa niin paljon toisistaan.⁠ 

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.
 

Muiden mielestä – eläinten mielen maailma

Luennoitsijana evoluutiobiologi Noora Kaunisto.

Noora Kaunisto pyrkii luennollaan summaamaan perusteita siitä, mitä luonnontieteellisen tiedon valossa voidaan sanoa muiden eläinten mielensisäisistä ilmiöistä. Luennolla käydään läpi, miten uusi tieto on muuttanut käsityksiämme muista eläimistä ja suhteestamme niihin. Tule kuuntelemaan, miten mustekala leikkii, kuinka rotta osoittaa empatiaa ja miten linnut ja kalat yllättivät tutkijat.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.
 

Millaista eläinten elämä on suomalaisten tuotantotilojen suljettujen ovien takana? 

Luennoitsijana aktivisti ja valokuvaaja Kristo Muurimaa

Kristo Muurimaa on kuvannut satoja suomalaisia eläintiloja jo yli 15 vuoden ajan ja on toinen Eläintehtaat-kirjan kirjoittajista. Hänen ottamiaan kuvia on ollut esillä mm. Poliittisen valokuvan festivaaleilla. Kuvia on myös julkaistu kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa. 

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.
 

Ruoan moraalipsykologia: Mitkä tekijät ohjaavat ruokaa koskevia valintoja?

Luennoitsijana filosofi, eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola

Mikä saa yhden valitsemaan ruoakseen lihaa ja toisen kasviksia? Entä mikä saa lihansyöjän muuttumaan vegaaniksi? Webinaarissa käsitellään niitä kulttuurisia ja moraalipsykologisia syitä, jotka ohjaavat ihmisten ruokailutottumuksia. Luennon pitää filosofi, eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola Turun yliopistosta.

Aaltola on pitkään tutkinut eläinfilosofiaa, ja hänen aihetta koskeviin kirjoihinsa lukeutuvat esimerkiksi "Me ja muu eläimet: Uusi maailmanjärjestys" (2020), "Häpeä ja rakkaus: ihmiseläinluonto" (2019), "Eläimet yhteiskunnassa" (2015) ja "Eläinten moraalinen arvo" (2004).

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT