Kuva on kolmen kuvan kollaasi. Vasemmalla on värikkäitä annoksia kasvisruokaa, keskellä on lasinen maapallo, jonka läpi valo huokuu. Oikealla on lehmä vasikkansa kanssa.

Webinaarit ja kauppakierrokset 2022

Vegaanihaaste järjesti tammikuussa ja toukokuussa 2022 useita webinaareja, Instagram-livelähetyksiä ja opastettuja kauppakierroksia. Niissä käsiteltiin niin ravitsemusta, urheilua, ruoantuotannon ympäristövaikutuksia kuin eläimiäkin. Linkit tallenteisiin löydät täältä!

 

Vegaaniruokavalion koostamisen perusteet

Luennoitsijana laillistettu ravitsemusterapeutti (TtM) Evy Peltola. Luento pidettiin 3.1.2022.

Miten koostetaan monipuolinen vegaaninen ruokavalio? Entä mihin asioihin ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota, jos tavoitteena on edistää omaa hyvinvointia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Evy Peltola Vegaanihaasteen ravitsemuswebinaarissa.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Vegaaniruokavalio ja urheilu

Luennoitsijana voima- ja kestävyysvalmentaja Juhani Pitkänen. Luento pidettiin 18.1.2022.

Kestävyys- ja voimavalmentaja, K3 Fitnessin Juhani Pitkänen käy webinaarissaan läpi urheilijan ja aktiiviliikkujan ravitsemussuosituksia sekä antaa vinkkejä mm. urheiluravinteiden käytön osalta.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Liikunta ja vegaaniruokavalio

Luennoitsijoina Vegaaniliiton ravitsemusasiantuntijat Charlotta Hyttinen (ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri) sekä Evy Peltola (laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri). Luento pidettiin 4.5.2022.

Miten terveyttä edistävä vegaaniruokavalio koostetaan? Mitkä ovat sen mahdolliset terveysvaikutukset? Mitä vegaaniliikkujan tulee huomioida? Tutkittua tietoa ja myyttien murtamista.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Instagram-live: Vegaaniruokavalio ja herkkävatsaisuus

Vieraana Leena Putkonen (laillistettu ravitsemusterapeutti, ravitsemustieteiden maisteri). Livelähetys pidettiin 10.5.2022.

Suoliston hyvinvoinnin asiantuntija Leena Putkonen vastaa lähetyksessä katsojien kysymyksiin ja antaa paljon käytännön vinkkejä ruokavalion koostamiseen. Luento on erityisen hyödyllinen herkkävatsaisille.

Livelähetyksen tallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Instagramissa.

 

Kasvisruoka on ekoteko – mutta miksi?

Luennoitsijana Maija Aro, Luonnontieteiden kandidaatti, ⁠⁠Ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta. Luento pidettiin 11.1.2022.

Kasvisruoan ympäristöystävällisyydestä puhutaan ilmastokriisin keskellä paljon. Mutta mitä tällä oikeastaan tarkoitetaan? ⁠⁠Vegaanihaasteen ympäristöwebinaarissa käydään yksityiskohtaisemmin läpi sitä, miten eri ruoantuotannon muodot eroavat toisistaan ekologisesti tarkasteltuna. Kuulet muun muassa kasvihuonekaasupäästöistä, veden kulutuksesta ja ruoan tuotantoon käytetystä peltopinta-alasta sekä siitä, miksi nämä eroavat eri ruokavalioissa niin paljon toisistaan.⁠ 

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Ruoantuotanto, ympäristö ja huoltovarmuus

Luennoitsijana Maija Aro (luonnontieteiden kandidaatti, ⁠⁠Ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriopiskelija Helsingin yliopistostosta). Luento pidettiin 17.5.2022.

Mikä on ruoantuotannon merkitys osana ilmastokriisiä ja muita ympäristökysymyksiä? Millä tavalla kasvisruoka on kytköksissä huoltovarmuuteen? Mitä konkreettista yksilö voi tehdä muuttaakseen ruoantuotannon ongelmallisia rakenteita? Vastauksia näihin kysymyksiin saat tästä webinaarista.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Muiden mielestä – eläinten mielen maailma

Luennoitsijana evoluutiobiologi Noora Kaunisto. Luento pidettiin 23.1.2022.

Noora Kaunisto pyrkii luennollaan summaamaan perusteita siitä, mitä luonnontieteellisen tiedon valossa voidaan sanoa muiden eläinten mielensisäisistä ilmiöistä. Luennolla käydään läpi, miten uusi tieto on muuttanut käsityksiämme muista eläimistä ja suhteestamme niihin. Tule kuuntelemaan, miten mustekala leikkii, kuinka rotta osoittaa empatiaa ja miten linnut ja kalat yllättivät tutkijat.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Millaista eläinten elämä on suomalaisten tuotantotilojen suljettujen ovien takana? 

Luennoitsijana aktivisti ja valokuvaaja Kristo Muurimaa. Luento pidettiin 25.1.2022.

Kristo Muurimaa on kuvannut satoja suomalaisia eläintiloja jo yli 15 vuoden ajan ja on toinen Eläintehtaat-kirjan kirjoittajista. Hänen ottamiaan kuvia on ollut esillä mm. Poliittisen valokuvan festivaaleilla. Kuvia on myös julkaistu kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa. 

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Ruoan moraalipsykologia: Mitkä tekijät ohjaavat ruokaa koskevia valintoja?

Luennoitsijana filosofi, eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola. Luento pidettiin 27.1.2022.

Mikä saa yhden valitsemaan ruoakseen lihaa ja toisen kasviksia? Entä mikä saa lihansyöjän muuttumaan vegaaniksi? Webinaarissa käsitellään niitä kulttuurisia ja moraalipsykologisia syitä, jotka ohjaavat ihmisten ruokailutottumuksia. Luennon pitää filosofi, eläin- ja ympäristöetiikan dosentti Elisa Aaltola Turun yliopistosta.

Aaltola on pitkään tutkinut eläinfilosofiaa, ja hänen aihetta koskeviin kirjoihinsa lukeutuvat esimerkiksi "Me ja muu eläimet: Uusi maailmanjärjestys" (2020), "Häpeä ja rakkaus: ihmiseläinluonto" (2019), "Eläimet yhteiskunnassa" (2015) ja "Eläinten moraalinen arvo" (2004).

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Jokainen elämä on arvokas – tarinoita Tuulispäästä

Luennoitsijana Piia Anttonen, eläinsuojelukeskus Tuulispään perustaja ja toiminnanjohtaja. Luento pidettiin 25.5.2022.

Eläinsuojelukeskus Tuulispää on vuonna 2012 perustettu maatila- ja tuotantoeläinten turvakoti Somerolla. Tuulispää pyrkii auttamaan eläinyksilöitä ja antamaan niille turvallisen ja mielekkään loppuelämän. Tilalla asuu yli 100 eläintä, mm. sikoja, kukkoja, nautoja, lampaita, vuohia ja hevosia. Yhteistä niille on se, ettei niille ole ollut paikkaa minne mennä tai että niiden henki on ollut uhattuna. Kaikilla niillä on oma tarinansa, joista saat kuulla tässä webinaarissa.

Webinaaritallenne on katsottavissa Vegaanihaasteen Youtube-kanavalla.

 

Parhaat vinkit sujuvaan vegearkeen

Katso, millaisia täysin kasviperäisiä tuotteita löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta. Kuulet myös käyttövinkkejä ja saat tietoa uutuuksista! 

Katso video Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

Video on tehty kaupallisessa yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Video on kuvattu Hervannan S-marketissa Tampereella.

 

Mitä vegaaniurheilija syö?

Mitä vegaaniurheilija syö? Videolta saat paljon vinkkejä liikkuvan ihmisen ja urheilijan vegeruokavalioon. Vegaanihaasteen vieraana on yksi Suomen menestyneimmistä polkujuoksijoista Anna-Stiina Erkkilä. Anna-Stiina on kaksinkertainen Buff Trail Tour -voittaja ja hän on voittanut kaikki suomalaiset polkujuoksukilpailut, joihin hän on osallistunut viimeisen kahden vuoden aikana.

Anna-Stiina kertoo videolla omista suosikituotteistaan, jakaa reseptejä ja vinkkejä ja antaa esimerkkejä treenipäivän syömisistä. Videolla esitetään myös laajemmin kauppojen kasviperäisiä tuotteita.

Katso video Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

Video on tehty kaupallisessa yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Video on kuvattu Hakaniemen S-marketissa Helsingissä.

 

Herkuttelu ja bileruoat

Vegaaninen kauppakierros Ina Mikkolan kanssa, teemana herkuttelu & bileruoat! Kaikille tutuille suolaisille ja makeille herkuille löytyy nykyään laadukkaita ja hyviä vegaanisia vaihtoehtoja. Esittelyssä myös uutuustuotteita! Nappaa videolta hyvät vinkit seuraavalle kauppareissulle!⁠

Katso video Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

Video on tehty kaupallisessa yhteistyössä S-ryhmän kanssa. Video on kuvattu Bulevardin S-marketissa Helsingissä. 

 

Vegaanihaaste liikkuu: Opastettu kauppakierros Jori Kota-ahon kanssa

Mitä ostaa kaupasta kanan tai jauhelihan tilalle? Miten yhdistää vegeruokavalio ja urheilu? Entä millaisia vaihtoehtoja eläinperäisille tuotteille kaupoista löytyy? Vegaanihaasteen opastetulta kauppakierrokselta saat vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin! Vieraanamme on monien lajien suomenmestari, personal trainer Jori Kota-aho. Hänellä on hallussaan myös lohikäärmekyykyn maailmanennätys. Ai mikä on lohikäärmekyykky? Se selviää videolta!

Katso video Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

Video on tehty kaupallisessa yhteistyössä K-ryhmän kanssa. Video on kuvattu Kampin K-Supermarketissa Helsingissä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles