Kuva on kolmen kuvan kollaasi. Vasemmalla on kikherneitä, pinaattia, parsakaalia ja sieniä. Keskellä on maapallo. Oikealla on kalaparvi sinisävyisessä vedessä. Kuvassa lukee "Vegaanihaasteen webinaarit ja kauppakierrokset 2024"

Vegaanihaasteen webinaarit 2024

Vegaanihaaste järjestää kaikille avoimia ja ilmaisia webinaareja. Tältä sivulta saat linkit webinaarien tallenteisiin ja pääset myös ilmoittautumaan tuleviin webinaareihin. (Tällä hetkellä uusia webinaareja ei ole tiedossa, mutta tiedotamme niistä täällä ja sosiaalisen median kanavissamme.) 

Saat alta linkit myös kauppakierrosvideoihin, joista saat paljon tietoa ruokakauppojen vegaanisesta tarjonnasta.

 

Kauppakierrosvideot

 

Webinaaritallenteet

 

Ruoantuotanto, ympäristö ja ilmasto

Luennoitsijana Maija Aro, luonnontieteiden kandidaatti, ⁠⁠Ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta. Luento pidettiin 4.1.2024.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtubesta!

Ruoantuotannolla on merkittäviä vaikutuksia ympäristöön ja ilmastoon. Käytössämme on kuitenkin eri ruoantuotannon muotoja, jotka eroavat toisistaan ekologisesti tarkasteltuna. Luennolla keskitymme tarkastelemaan mm. maapallon resurssien ylikulutusta, vesistöjen rehevöitymistä, kasvihuonekaasupäästöjä ja huoltovarmuutta. Pohdimme myös, mikä on kasviperäisten proteiinilähteiden kasvattamisen merkitys kestävyyskriisin keskellä.

 

Startti vegaaniravitsemukseen

Luennoitsijana Charlotta Hyttinen, ravitsemustieteilijä, elintarviketieteiden maisteri. Luento pidettiin 8.1.2024.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtubesta!

Luennolla opit kasvipohjaisen ruokavalion koostamisen perusteet. Miten koostaa monipuolinen, täysipainoinen ja terveyttä edistävä ruokavalio? Miten nälän saa pysymään poissa? Mitä ravintolisiä tarvitaan ja miksi? Ja mistä sitä proteiinia saa? Luennon päätteeksi on varattu aikaa kysymyksille.

 

Vegaaniruokavalio ja urheilu

Kun fyysinen aktiivisuus lisääntyy – miten huomioida tämä vegaaniruokavaliossa?

Luennoitsijana Evy Peltola, laillistettu ravitsemusterapeutti, terveystieteiden maisteri. Luento pidettiin 18.1.2024.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtubesta!

Mitä huomioida ruokavaliossa, kun on fyysisesti aktiivinen? Webinaarissa käydään läpi vinkkejä, miten vegaaniruokavaliolla täytetään aktiivisenkin liikkujan tai urheilijan tarpeet ja tutkitaan, onko lisäravinteista apua suorituskyvyn auttamiseksi.

 

Ruoan moraalipsykologia ja etiikka

Luennoitsijana Elisa Aaltola, filosofi, eläin- ja ympäristöetiikan dosentti. Luento pidettiin 22.1.2024.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtubesta!

Miksi ihmiset syövät lihaa? Entä miten valita ruoka tavalla, joka kunnioittaa myös muiden lajien oikeutta elämään? Luennolla käsitellään ruokavalintoja koskevaa psykologista tutkimusta ja sitä, miksi vegaaninen ruokavalio on eettisesti loistava valinta.

 

Eläintuotanto valokuvaajan silmin

Luennoitsijana Kristo Muurimaa, valokuvaaja ja aktivisti. Luento pidettiin 31.1.2024.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtubesta!

Miltä eläintuotanto näyttää suljettujen ovien takana? Luennolla pohditaan, mitä salaa kuvatut kuvat kertovat ihmisen ja muiden eläinten välisestä suhteesta. Miten ihmisen eläinkuva on muuttunut vuosisatojen aikana ja miten se on vaikuttanut tapaamme kohdella muita eläimiä?

Kristo on kuvannut satoja suomalaisia eläintiloja jo yli 15 vuoden ajan ja on toinen Eläintehtaat-kirjan kirjoittajista. Hänen ottamiaan kuvia on ollut esillä mm. Poliittisen valokuvan festivaaleilla. Kuvia on myös julkaistu kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa.

 

Näin liityt mukaan webinaariin

Tiedotamme, kun uusia webinaareja on tulossa! Tässä ohjeet ilmoittautumiseen ja webinaariin liittymiseen.

1. Ihan ensin ilmoittaudu webinaariin ilmoittautumislinkin kautta. Täytä sinne etunimesi, sukunimesi ja sähköpostiosoitteesi. Saat tämän jälkeen sähköpostiisi vahvistusviestin. Zoom lähettää automaattisen muistutusviestin vielä ennen kuin webinaari alkaa.

2. Kun webinaari on alkamassa, klikkaa vahvistus- tai muistutusviestissä olevaa sinistä nappia, jossa lukee "Join Webinar". Tästä aukeaa uusi välilehti tai sivu nettiselaimeen.

3. Jos haluat katsoa webinaarin Zoom-sovelluksella, klikkaa sinistä "Launch Meeting" -nappia. Jos sovellusta ei ole, Zoom kehottaa sinua lataamaan sen laitteellesi. Jos sovellusta ei ole päivitetty, saatat joutua päivittämään sen. VOIT VAIHTOEHTOISESTI KATSOA WEBINAARIN MYÖS SELAIMESSA, jolloin sinun ei tarvitse ladata Zoomia laitteellesi. Klikkaa tällöin "Join from Your Browser" -linkkiä.

4. Jos webinaari ei ole vielä alkanut, jää odottamaan, että se alkaa!

 

Kuvassa on kirjalliset ohjeet Zoom-webinaariin liittymisestä. Samat ohjeet on kirjoitettu tekstiin. Kuvassa on myös kuvakaappaukset ilmoittautumislomakkeesta, vahvistussähköpostista sekä webinaariin liittymisestä.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles