Kuvan taustakuvana on nurmikko ja sininen taivas, jossa liitelee pieniä valkoisia pilvenhattaroita. Taustan päällä on erilaisten vegaanisten karkkien ja suklaiden pakkauksia: Tipu-konvehdit, Ferrero Rocher tummasuklaamuna, erilaisia laku- ja karkkipatukoita, Kex-keksisuklaa- ja kaura-omenasuklaapatukat, Nomo-suklaamuna, Muumi-karkkiaski sekä Pipsa Possu hedelmälastupussi.

Eläinystävälliset namit ja koristeet pääsiäiseksi

Pääsiäisen aikaan trullit ja pääsiäisnoidat kiertelevät ovelta ovelle tai käyvät vieraisilla sukulaisten ja kaverien luona. Tapoja on monenlaisia, ja osassa Suomea nämä herkkukierrokset tapahtuvatkin jo palmusunnuntaina ja osassa taas vasta pääsiäissunnuntaina.

Trulleille ja virpojille voi antaa palkaksi tikkareita, lakupötköjä, karkkiaskeja tai pieniä karkkipusseja. Niissäkin on paljon valinnanvaraa myös vegaanisena eli maidottomana ja muutenkin täysin kasviperäisenä.

Tähän listaan on koottu jonkin verran vegaanisia karkkeja ja suklaita, jotka kokonsa puolesta ovat kivoja virpomispalkkoja. Mukana on myös muutama isompi pääsiäisteemainen herkku. Listan tuotteet löytyvät perusruokakaupoista, ellei toisin mainita.

Päivitetty 16.3.2023.

Kausituotteet

Muita sopivan kokoisia pikkunameja

Vegaaniset namit ovat siitä kivoja, että ne usein sopivat myös allergikoille. Varmista kuitenkin aina, että allergikot saavat heille sopivia tuotteita. Jos on voimakkaasti allerginen esimerkiksi maidolle, se voi estää sellaisen vegaanisen tuotteen syömisen, jossa voi olla tuotantolinjalta peräisin olevia jäämiä maidosta.

Mistä lisää tuotteita?

Lisää vegaanisia tuotteita löydät Vegaanituotteet.net-sivulta. Myös monet valmistajat listaavat erikseen vegaanisia tuotteita. Kauppareissulla voit käyttää apunasi myös kätevää Vegaaniskanneri-sovellusta.

Perusruokakauppojen lisäksi myös erikoiskauppojen ja nettikauppojen valikoimaan kannattaa tutustua! Esimerkiksi kokonaan vegaaninen Vegekauppa myy pääsiäisen sesonkisuklaita, kuten suklaamunia. Verkkokaupan lisäksi Vegekaupalla on kivijalkamyymälät Helsingissä ja Turussa.  

Monet pienemmät suklaatehtaat tekevät myös vegaanisia suklaita, suklaamunia ja muita sesonkintuotteita, joten myös niiden valikoimiin kannattaa perehtyä.

Huomioithan eläimet myös koristellessasi kotia tai virpomisvitsoja

Suurin osa askarteluun tarkoitetuista ja koristeissa käytetyistä höyhenistä on oikeita höyheniä, jotka on värjätty. Tuotepakkauksissa materiaaleista ei useinkaan kerrota. Höyhenten alkuperää on lähes mahdoton selvittää, ja on perusteltua olettaa, että höyhenet ovat peräisin linnuilta, jotka ovat eläessään kokeneet kärsimystä. Tästä syystä onkin varmempaa jättää höyhenet ja höyhenillä koristellut tuotteet kauppaan.

Pääsiäisen ajan koristeissa ja virpomisoksissa voi onneksi käyttää monia muitakin materiaaleja. Kreppi- ja silkkipaperista, sanomalehdestä, suodatinpusseista, värikkäistä muffinssivuoista, jämälangoista, kangastilkuista, helmistä, napeista, piippurasseista ja melkein mistä vain voi askarrella kivoja koristeita. 

Tässä muutamia vinkkejä videomuodossa. Youtubesta löydät paljon lisää ohjeita! Ohjeita kannattaa tietysti soveltaa sen mukaan, mitkä ovat omat taidot, mitä materiaaleja löytyy ja minkä kokoisia koristeita on tarkoitus tehdä.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles