Kuvassa on ruokakaupan käytävä, jonka reunoilla on täydet hyllyt erilaisia elintarvikepakkauksia. Käytävän päässä on jääkaappi, jonka valo heijastuu lattiaan. Katossa on erilaisia metallisia rakenteita, kuten valoja ja ilmastointiputkia.

Vegaaniskanneri ja Vegaanituotteet-sivu auttavat sinua kauppareissulla

Ruokakaupassa asioidessasi ja uusia tuotteita etsiessäsi voit käyttää apunasi Vegaanituotteet-nettisivua sekä Vegaaniskanneri-sovellusta. Niiden avulla tunnistat helposti täysin kasviperäiset eli lihattomat, munattomat ja maidottomat tuotteet.

 

Vegaanituotteet.net

Vegaanituotteet-sivustolle on koottu tuoteryhmittäin täysin kasviperäisiä eli vegaanisia tuotteita. Jos etsit vaikkapa keksejä, valmisaterioita, suklaita, jäätelöitä tai kasviproteiinituotteita, nämä on koottu käteviksi listoiksi sivulle.

Useimmista tuotteista on kuvat, mikä helpottaa etenkin ennestään tuntemattoman tuotteen löytämistä kaupan hyllyltä. Tuotteiden yhteydessä on myös kerrottu, mikäli tuote on gluteeniton.

 

Vegaaniskanneri

Vegaaniskanneri on ilmainen puhelinsovellus, jonka avulla voit skannata tuotteiden viivakoodeja ja tarkistaa, ovatko tuotteet vegaanisia. 

Voit ladata sovelluksen Android-laitteille ja iOS-laitteille.

Skanneri tunnistaa K- ja S-ryhmän kaupoissa myytävät elintarvikkeet. Jos asioit muissa kaupoissa, tunnistaa skanneri ne tuotteet, joita myydään myös K- ja S-ryhmän kaupoissa. 

Vegaaniskanneri tunnistaa ainoastaan elintarvikkeita eli se ei anna oikeita tietoja esimerkiksi kosmetiikkatuotteista.

 

Logot ja tuotetiedot

Osa vegaanisista tuotteista on merkitty vegaanisiksi joko tuotepakkaukseen tai hyllyetikettiin. Kaikkia vegaanisia tuotteita ei kuitenkaan ole erikseen merkitty näin ja toisaalta osa logoista voi olla harhaanjohtavia. Lue lisää vegetuotteiden logoista ja tuotemerkinnöistä täältä
 

Kuva: Franki Chamaki / unsplash.com

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles