Tuunaa puurosi herkulliseksi!
Puuro on kuitupitoinen ja täyttävä aamu- tai välipala, joka sisältää yllättävän paljon proteiinia. Tuunaa puurosi erilaisilla täytteillä, niin siitä tulee kaikkea muuta kuin tylsä!
Kaikki perinteisesti lehmänmaitoon keitettävät puurot onnistuvat myös kasvimaidoilla. Kasvimaito toimii tietysti myös lautasella puuron kaverina.
Kasvimaidoista soijamaito sisältää saman verran proteiinia kuin lehmänmaito. Lähes kaikissa kasvimaidoissa on myös kalsiumia yhtä paljon kuin lehmänmaidossa – ainoastaan luomukasvimaidoissa ei ole kalsiumia.
Kokeile vaihteluna myös mehuja puurojen keittämiseen. Esimerkiksi omenatuoremehuun keitetty kaurapuuro on herkullista varsinkin, kun se maustetaan lopuksi kanelilla ja siirapilla.
Tuunaa valmis puuro jollain raikkaalla ja jollain rouskuvalla, sekä lisää ripaus maustetta ja makeutta halutessasi.
Raikkautta saat tuoreilla hedelmillä, kuten banaanilla, kiivillä, omenalla ja ananaspaloilla. Marjat ovat myös ihania raikkauden tuojia puuroon sekä tuoreina että pakastettuina.
Rouskuvaa puuroon tuovat erilaiset pähkinät, siemenet ja mantelit eri muodoissa. Kookoslastut sekä hiutaleet tuovat rouskeen lisäksi myös makeutta. Mikset voisi lisätä puuron päälle myös mysliä tai ravitsevia leseitä ja hiutaleita kuten vehnänalkiohiutaleita?
Kun kaipaat puuroosi makeutta ja täyteläisyyttä, lorauta annoksen päälle siirappia tai lusikoi mukaan hilloa ja kasvipohjaista rahkaa. Myös kuivatut marjat sekä hedelmät tuovat puuroon makeutta.
Viimeisen silauksen puuroon saat mausteilla kuten kardemummalla, kanelilla, kaakaolla tai vaikkapa muskottipähkinällä.
Jos olet tottunut laittamaan puuron päälle raejuustoa, katso täältä vinkit sen korvaamiseen!
Kuvat ja teksti: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi