Lämmittävä Beanit-pata

 

Lue vinkit hyvän ja irtonaisen kvinoan valmistamiseen alkuperäisen reseptin yhteydestä Vegaanin ruokavuosi -blogista!
 

  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 pkt Beanit-härkäpapusuikaleita (valkosipuli & yrtit tai maustamaton)
  • 1 tlk (a`400 g) säilykekirsikkatomaatteja/tomaattimurskaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 200 g edamame -papuja tai vihreitä herneitä (pakaste)

Kvinoalisäke

  • 3 dl kvinoaa (tai riisiä tai ohraa)
  • pala kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl rypsiöljyä

Huuhdo ja kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipulit.

Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista ensin Beanit-suikaleet rapsakoiksi. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja jatka paistamista vielä hetki. Laske sitten lämpöä ja lisää joukkoon säilykekirsikkatomaatit. Anna hautua sillä aikaa, kun valmistat kvinoan.

Aseta kvinoa tiheäreikäiseen siivilään ja kiehauta vettä vedenkeittimessä. Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä. Keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, n. 15 minuuttia. Sekoita rypsiöljy valmiin kvinoan joukkoon.

Viimeistele sillä aikaa pata. Lisää sitruunamehu. Jos käytit maustamattomia härkäpapusuikaleita, lisää ripaus suolaa ja pippuria.

Kuumenna edamamet tai herneet mikrossa pienen vesitilkan kera ja lisää padan pinnalle ne sekä tuoreita yrttejä ja loraus öljyä. Padan seuraksi sopivat myös tuoreet tomaatit ja vihreät, marinoidut oliivit.

Vinkki! Voit käyttää sekaisin sekä vaaleaa että punaista kvinoaa. Beanit -suikaleiden sijaan voit käyttää myös valmiiksi maustettuja, kypsiä soijasuikaleita.

 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT