Lämmittävä Härkis-suikalepata
Lue vinkit hyvän ja irtonaisen kvinoan valmistamiseen alkuperäisen reseptin yhteydestä Vegaanin ruokavuosi -blogista!
Huom! Reseptin alkuperäinen nimi oli Lämmittävä Beanit-pata. Beanit-tuotteiden nimi on kuitenkin tämän jälkeen muuttunut muotoon Härkis-härkäpapusuikaleet sekä Härkis-härkäpapumurut. Kyseessä on rakenteeltaan ja maultaan erilainen tuote kuin Härkis original, Härkis texmex tai Härkis-kaurajauhikset. Tähän reseptiin suositellaan erityisesti härkäpapusuikaleita tai härkäpapumurua. Kaikki Härkis-tuotteet näet täältä.
Lämmittävä pata härkäpapusuikaleista
- 1 kesäkurpitsa
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 pkt Härkis-härkäpapusuikaleita (esim. valkosipuli & yrtit)
- 1 tlk (a`400 g) säilykekirsikkatomaatteja/tomaattimurskaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 200 g edamame -papuja tai vihreitä herneitä (pakaste)
Kvinoalisäke
- 3 dl kvinoaa (tai riisiä tai ohraa)
- pala kasvisliemikuutiota
- 1 rkl rypsiöljyä
Huuhdo ja kuutioi paprika ja kesäkurpitsa. Kuori ja silppua sipulit.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa ja paista ensin härkäpapusuikaleet rapsakoiksi. Lisää sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää paprika ja kesäkurpitsa ja jatka paistamista vielä hetki. Laske sitten lämpöä ja lisää joukkoon säilykekirsikkatomaatit. Anna hautua sillä aikaa, kun valmistat kvinoan.
Aseta kvinoa tiheäreikäiseen siivilään ja kiehauta vettä vedenkeittimessä. Huuhtele kvinoa kiehuvalla vedellä. Keitä kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, n. 15 minuuttia. Sekoita rypsiöljy valmiin kvinoan joukkoon.
Viimeistele sillä aikaa pata. Lisää sitruunamehu. Jos käytit maustamattomia härkäpapusuikaleita, lisää ripaus suolaa ja pippuria.
Kuumenna edamamet tai herneet mikrossa pienen vesitilkan kera ja lisää padan pinnalle ne sekä tuoreita yrttejä ja loraus öljyä. Padan seuraksi sopivat myös tuoreet tomaatit ja vihreät, marinoidut oliivit.
Vinkki! Voit käyttää sekaisin sekä vaaleaa että punaista kvinoaa. Härkäpapusuikaleiden sijaan voit käyttää myös valmiiksi maustettuja, kypsiä soijasuikaleita.