Annoksia: 16
Helpot riisipiirakat
Riisipuuro
- 3 dl vettä
- 1 1/2 dl puuroriisiä
- 6 dl maustamatonta soija-, kaura- tai muuta kasvimaitoa
- 1 tl suolaa
Kuori
- Vegaanista valmista piirakkataikikinaa (esim. Myllyn paras ruistaikinaa)
Voiteluun
- vegaanista margariinia (ks. lista täältä)
- maustamatonta soija-, kaura- tai muuta kasvimaitoa
Kiehauta vesi ja lisää puuroriisit. Anna kiehua 5 minuuttia ja kaada sekaan soijamaito. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Leikkaa sulatettu taikina noin tulitikkuaskin kokoisiksi neliöksi ja pyörittele palloiksi jauhoja apuna käyttäen. Painele tai kaulitse pallot lätyiksi ja täytä keskusta riisipuurolla. Nipistele reunat kiinni. Paista 225 asteessa 20 minuuttia.
Voitele paistetut piirakat sulatetun margariinin sekä soijamaidon seoksella ja peitä ne liinalla. Tarjoile esimerkiksi vegaanisen munavoin kera.
Soijaton versio: Käytä kaura-, riisi- tai muuta kasvimaitoa soijamaidon sijaan.