Resepti ja kuva: Satu Saunio, Huono valo, ruma kattausAnnoksia: 10

Vegaaninen munavoi

  • 1 tlk kypsiä kikherneitä
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • maun mukaan tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
  • maun mukaan suolaa tai mustaa suolaa*
  • 100 g Naturlin Vegaanista levitettä** tai vegaanista margariinia (esim. Keiju Merisuola)

Valuta ja huuhdo kikherneet. Murskaa niitä haarukalla tai perunansurvimella, mutta jätä vähän sattumia.

Valuta tofu ja murskaa se haarukalla tai käsin.

Yhdistä kaikki ainekset. Tarkista maku.

*Musta suola eli kala namak on rikkipitoinen suola, jossa on kananmunamainen tuoksu ja maku. Sitä voi ostaa joistakin perusruokakaupoista, aasialaisista kaupoista ja kasvisruokiin erikoistuneista liikkeistä. Se kannattaa lisätä vegaanisen munavoin sekaan vasta lopuksi ennen tarjoilua, sillä sen kananmunamainen aromi haalenee nopeasti.

**Naturlin levite sisältää mantelia, joten jos olet mantelille allerginen, käytä margariinia.

Vinkki: Pirkan ja Urtekramin valmiit kikherneet sopivat tähän ruokaan parhaiten, sillä ne ovat pehmeämpiä kuin monet muut kikherneet. Kaikki muutkin valmiiksi keitettyinä myytävät kikherneet käyvät näihin toki myös, kuten myös itsekeitetyt kikherneet.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT