Kuvassa on riisipiirakoita, joiden päällä on munatontavoita sekä persiljaa. Munatonta voita on myös kulhossa. Piirakoiden vieressä on puinen veitsi sekä kauran kukinto.
Resepti ja kuva: Satu Saunio (Kuva: Oona Poutiainen)Annoksia: 10

Vegaaninen munavoi

Jos haluat yllättää juhlavieraat tai ihan vain itsesi, kokeile tätä munatonta ja voitonta munavoita. Maku on yllättävän identtinen munista ja voista tehdyn munavoin kanssa!

Jos vain saat käsiisi mustaa suolaa, sitä kannattaa käyttää tässä reseptissä. Musta suola on se "juttu", joka saa tämän maistumaan munavoilta.

Musta suola eli kala namak on rikkipitoinen suola, jossa on hyvin kananmunamainen tuoksu ja maku. Sitä voi ostaa joistakin perusruokakaupoista, aasialaisista kaupoista ja kasvisruokiin erikoistuneista liikkeistä. Se kannattaa lisätä vegaanisen munavoin sekaan vasta lopuksi ennen tarjoilua, sillä sen kananmunamainen aromi haalenee nopeasti.

Pirkan ja Urtekramin valmiit kikherneet sopivat tähän ruokaan parhaiten, sillä ne ovat pehmeämpiä kuin monet muut kikherneet. Kaikki muutkin valmiiksi keitettyinä myytävät kikherneet käyvät näihin toki myös, kuten myös itsekeitetyt kikherneet.

Kasvipohjaisia riisipiirakoita löytyy useita erilaisia: Pielispakarin vegaanipiirakka, Vaasan kotiuunin rukiinen pikkupiirakka, Juuriskan gluteeniton riisipiirakka, Hoviruoan riisipiirakka ja gluteeniton riisipiirakka.

 

Munaton voi eli vegaaninen munavoi

  • 1 tlk kypsiä kikherneitä
  • 1 pkt maustamatonta tofua
  • maun mukaan tilliä, persiljaa tai ruohosipulia
  • maun mukaan mustaa suolaa (tai suolaa)
  • 100 g vegevoita tai margariinia (esim. Eleplant, Flora plant b*tter, Naturli tai Keiju merisuola)

Valuta ja huuhdo kikherneet. Murskaa niitä haarukalla tai perunansurvimella, mutta jätä vähän sattumia.

Valuta tofu ja murskaa se haarukalla tai käsin.

Yhdistä kaikki ainekset. Tarkista maku.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Huomioi, että Eleplant-vegevoi sisältää kauraa, joka ei ole puhdaskauraa. Valitse rasvaksi siis jokin gluteeniton tuote, kuten Flora Plant B+tter tai Keiju merisuola.
  • Pähkinätön: Huomioi, että Naturlin vegaaninen levite sisältää mantelia. Valitse siis rasvaksi jokin pähkinätön/manteliton tuote, kuten kuten Eleplant, Flora Plant B+tter tai Keiju merisuola.
     
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles