Resepti: Aino Sihtola, Vegaanin ruokavuosiAnnoksia: 4

Linssi-minestronekeitto

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli tai pätkä purjoa
  • 2 porkkanaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl soijarouhetta
  • n. 8 dl vettä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2 tetraa tomaattimurskaa (a`400g)
  • 1 dl kuivia punaisia linssejä
  • 2 dl pienikokoista pastaa
  • 1 tl sokeria
  • suolaa, mustapippuria
  • tarjoiluun esimerkiksi kaurafraichea tai turkkilaistyyppistä paksua kaurajogurttia, tuoretta basilikaa tai persiljaa, auringonkukansiemeniä

Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, porkkanat ja soijarouhe. Paista aineksia hetki sekoitellen. Lisää vettä ensin vähän kerrallaan ja anna soijarouheen turvota. Lisää balsamiviinietikka ja kasvisliemikuutiot. Sekoittele ja lisää loputkin vedestä. Keitä viitisen minuuttia.

Lisää tomaattimurska, huuhtele tölkit vesitilkalla ja lisää myös huuhteluvesi kattilaan. Huuhtele linssit ja lisää linssit ja pasta mukaan kattilaan. Keitä kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen, kunnes pasta ja linssit ovat kypsyneet.

Mausta lopuksi sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Jaa kulhoihin ja viimeistele kaurafraichella, tuoreilla yrteillä ja auringonkukansiemenillä. Tässä vaiheessa on helppo lisätä päälle myös vaikkapa tabascoa tai srirachaa, jos ruokailijat pitävät tulisesta. Nauti höyryävän kuumana hyvän leivän tai näkkärin kera.


Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa.

Soijaton versio: Vaihda soijarouhe herneproteiinirouheeseen.

Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT