Kuvassa on uunipellillinen salaattia, jossa on paahdettuja punajuuria, porkkanoita, kikherneitä sekä lehtikaalia.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Paahdettu talvisalaatti

Paahdettu salaatti on maukas lisäke pääruualle. Jos haluat tehdä itse salaatista kevyen pääruoan, voit paahtaa pellillä samaan aikaan myös perunaa tai bataattia sekä tuplata kikherneiden määrän.

neljälle 

  • 6 punajuurta
  • 2 isoa porkkanaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • tölkki keitettyjä kikherneitä (380 g)
  • 2 isoa lehtikaalin lehteä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 0,5 tl kuivattua rosmariinia

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Kuori ja pilko punajuuret ja porkkanat suupaloiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja halkaise kahtia. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle noin 2 rkl rypsiöljyä. Lisää joukkoon siirappi, balsamico ja muut mausteet. Sekoita ja laita uunin keskitasolle paahtumaan.

Kun kasvikset ovat paahtuneet noin 15 minuuttia, valuta kikherneet, lisää ne pellille ja pirskottele loput öljyt päälle. Anna salaatin paahtua vielä 15 minuuttia.

Huuhtele lehtikaali ja leikkaa kova lehtiruoti pois. Revi lehtikaali suupaloiksi. Lisää lehtikaalit pellille viimeiseksi viideksi minuutiksi. Ota paistos pois uunista, sekoita ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. 

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles