Pitaleipä Oumph-kebabilla ja kukkakaaliriisillä
Annoksia: 6

Pitaleivät kukkakaali­riisillä ja kebabilla

Resepti ja kuva: Liisa Soultanis

Tässä reseptissä hyödynnetään riisin tilalla kukkakaaliriisiä, mikä lisää annoksen kasviksia helposti. Halutessaan voit korvata kaupasta valmiina ostetun kukkakaaliriisin raastamalla tai leikkaamalla monitoimikoneessa raa’an kukkakaalin riisin kokoiseksi muruksi. Coleslawsta tulee autenttisempi, kun korvaat 0,5-1 dl jogurtista vegaanisella majoneesilla.

Raikas coleslaw

  • 100 g valkokaalia 
  • 100 g porkkanaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 dl maustamatonta soijajogurttia tai kaura- tai soijafraichea
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Kukkakaaliriisi

  • öljyä paistamiseen
  • 250 g kukkakaaliriisiä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ ruukku basilikaa
  • ½ ruukku korianteria
  • suolaa ja mustapippuria

Muut

  • Tuoretta salaattia ja haluamiasi tuoreita kasviksia
  • 1 pkt Oumph! Kebabia
  • 6 kpl pitaleipiä

Pilko valkokaali ohueksi, suuhun sopivaksi siivuiksi, raasta porkkanat ja murskaa valkosipuli. Sekoita kaikki coleslawn raaka-aineet keskenään. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Kuumenna pannu, lisää öljy, lisää kukkakaaliriisi ja sekoittele noin 5 minuutin ajan. Nosta pannu levyltä ja lisää kukkakaaliriisin sekaan sitruunamehu sekä yrtit hienonnettuna. Mausta mieleiseksesi.

Pilko salaatti ja haluamasi vihannekset pieniksi paloiksi. Paista Oumph öljyssä kypsäksi ja lämmitä pitaleivät paketin ohjeen mukaan.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenittomia pitaleipiä. Coleslaw'han voi käyttää soijapohjaista jogurttia tai fraichea.

Soijaton versio: Käytä Oumph! Kebabin sijaan esimerkiksi seitankebabia. Täältä löydät tietoa seitanista ja sen valmistuksesta. Seitanista valmistettua kebabia voi ostaa kaupasta myös valmiina. (Huom! Seitan on valmistettu vehnägluteenista eli se ei sovellu keliaakikoille.)

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles