Raikkaan täyteläinen hernepestopasta
Basilikan, sitruunan ja valkosipulin aromit toimivat hyvin yhteen herneiden ja auringonkukansiementen kanssa. Niistä valmistuu tämä ihana pesto! Voit hyvin tehdä hernepestoa tupla-annoksen ja käyttää loput esimerkiksi levitteenä.
Tämän ruoan proteiinin lähteinä toimivat herneet ja auringonkukansiemenet. Voit halutessasi käyttää pastana proteiini- tai papupastaa, jolloin saat annoksesta vielä vähän täyttävämmän.
- 400 g pakasteherneitä
- 1 dl (n. 60 g) auringonkukansiemeniä
- 1 ruukku basilikaa
- 1–2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 0,5–0,75 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- 400 g pastaa
Sulata herneet huoneenlämmössä, mikrossa tai kaatamalla niiden päälle kiehuvaa vettä. Mittaa auringonkukansiemenet ja herneet korkeareunaiseen kulhoon. Lisää basilika. Pilko valkosipulinkynnet ja lisää ne joukkoon. Purista joukkoon sitruunamehu ja lisää öljy sekä suola.
Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta hernetahnan koostumus on sopivan notkea.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä ja valuta se. Sekoita hernepesto lämpimän pastan joukkoon.
Tarjoile esimerkiksi tuoreiden tomaattien ja salaatin kera.
Erityisruokavaliot
- Gluteeniton: Käytä gluteenitonta pastaa.