Kuva on kolmen ruokakuvan kollaasi. Vasemmalla on pyöryköitä, uunijuureksia ja vaaleaa vegejogurttikastiketta. Keskellä on pitaleipiä, hummusta, paistettuja kikherneitä, punakaalia sekä miniluumutomaatteja. Oikealla on kaksi kulhoa, joissa on oranssia sosekeittoa.

Päivän reseptit uudistuvat!

Kun ilmoittaudut Vegaanihaasteeseen, saat kuukauden ajan joka päivä sähköpostiisi uutiskirjeen täynnä reseptejä, käytännön vinkkejä ja hyödyllistä tietoa. Yksi kirjeen resepteistä on aina erityinen päivän resepti. Päivän reseptit ovat helppoja, monipuolisia sekä maukkaita, ja niiden raaka-aineet löytyvät ihan tavallisesta ruokakaupasta.

Vegaanihaasteen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaikki päivän reseptit on nyt uudistettu! Tammikuun ensimmäisestä päivästä lähtien jokaisessa uutiskirjeessä on upouusi ja maistuva kasvisruokaresepti. Ilmoittautumalla mukaan Vegaanihaasteeseen osoitteessa vegaanihaaste.fi, pääset ensimmäisten joukossa käsiksi uusiin resepteihin.

 

Mitä on odotettavissa?

Uusien reseptien joukossa on keittoja, kastikkeita, wokkeja, uuniruokia sekä paljon muuta maistuvaa, ja niissä käytetään monipuolisesti kasviksia. 

Kaikissa resepteissä on mukana jokin hyvä kasviproteiinin lähde. Kuukauden aikana resepteissä tutustutaankin niin perinteisiin kasviproteiineihin, kuten papuihin, linsseihin ja tofuun mutta myös uudemman sukupolven näppäriin tuotteisiin.

Reseptikokonaisuuden tavoitteena on opastaa osallistujat kokkaamaan herkullista kasvisruokaa ja soveltamaan opittuja taitoja myös myöhemmin.

 

Huomioidaanko allergikot?

Mikäli päivän reseptin ainesosissa on soijaa, gluteenia tai pähkinöitä, kerrotaan reseptin yhteydessä, miten sen voi toteuttaa ilman näitä.

Koska kaikki Vegaanihaasteen reseptit ovat vegaanisia eli täysin kasviperäisiä, ne eivät sisällä maitoa eivätkä kananmunia. Reseptit käyvät siis myös maito- ja kananmuna-allergikoille sekä laktoosi-intolerantikoille.

 

Ketkä ovat uusien reseptien takana?

Kuva on kolmen kuvan kollaasi. Vasemmalla on Elina Innanen, joka istuu keittiöjakkaralla. Keskellä on Paula Heinonen, joka seisoo työtason takana. Oikealla on Aino Sihtola, joka seisoo keittiössä avoimen keittiön kaapiston edessä.

Uudet reseptit ovat Elina Innasen, Paula Heinosen ja Aino Sihtolan käsialaa. Heidän reseptinsä ovat tuttuja Vegaanihaasteen osallistujille, sillä he ovat antaneet blogiensa reseptejä uutiskirjeisiin jo aiemmin. Nyt he ovat kuitenkin laatineet Vegaanihaasteelle täysin ikiomat uudet päivän reseptit! 

Tässä tekijöiden terveiset sekä suositukset uusista resepteistä! 

 

Elina Innanen

keittokirjailija, ruokavaikuttaja, yrittäjä ja Chocochili-blogin kirjoittaja

"Rakastan tehdä reseptejä, joissa helppous–herkullisuus-suhde on hyvin kohdallaan. Linssicurryn reseptistä tuli erityisen hyvä, ja se on ehkäpä parasta ruokaa kylmään vuodenaikaan! 

Myös kikhernekiusaus on suosikkini näistä uusista resepteistä. Kiusaukset ovat edullisia, helppoja ja herkullisia myös täysin kasvipohjaisista raaka-aineista, ja ne ovat lisäksi helposti muunneltavissa. Parasta on, kun ylimääräistä tiskiä ei synny!

Vegaanihaaste on mahtava tilaisuus tutustua uusiin raaka-aineisiin ja tuotteisiin. Vegaanihaasteen aikana toivottavasti moni huomaa, ettei vegaaninen ruoanlaitto ole sen vaikeampaa kuin muutkaan!"

Elinan uusin kirja, Yhden astian vegaaniruoat, on juuri ilmestynyt. Kirjan ruoat valmistuvat kaikki yhdessä astiassa – padassa, kattilassa, pannulla tai uunipellillä.

Elinan uudet reseptit

 

Paula Heinonen

keittokirjailija, pitkän linjan vegaani ja Pidempi korsi -blogin kirjoittaja

"Kikhernekulhoa oli hauska tehdä, koska lautaselle saa tuotua siinä paljon värejä. Oli kiva myös pitkästä aikaa tehdä hummusta alusta asti! Nykyään ruokakaupat ovat niin hyvin varusteltuja, että joskus unohtaa, kuinka helppoa on valmistaa ruokia itse.

Suosittelen uusista resepteistä erityisesti Beanit-stroganoffia. Stroganoff saattaa kuulostaa tylsältä tai siihen voi liittyä ankeita muistoja kouluruokalasta, mutta vegeversiona ja itsetehtynä se onkin todella maukasta. Tämä on juuri sellainen kastike, jonka haluaa sutia lautaselta leivän palasella, ettei hukkaisi pisaraakaan!

Pidä hauskaa Vegaanihaasteessa ja kokeile rohkeasti uusia juttuja! Parhaassa tapauksessa törmäät uuteen ihanaan makumaailmaan ja löydät käyttöön paljon kasvipohjaisia tuotteita. Vegaanihaasteen aikana on myös hyvä miettiä, mitkä ovat itselle suurimmat motivaattorit jatkaa vegelinjalla. Ovatko ne eläimet, ilmastosyyt, oma hyvinvointi vai kenties kaikki mainitut?"

Paulan viimeisin kirja on Vegaanin kotiruokaa. Siitä löydät tuttuja suomalaisia kotiruokia vegaanisina versioina. Kaikkea ei siis vegeruokaan tutustuessa tarvitse opetella ihan alusta, vaan riittää, että vaihdat tuotteet kasviperäisiin ja opettelet muutaman kokkausniksin.

Paulan uudet reseptit

 

Aino Sihtola

Keittokirjailija, restonomi, koulun keittiön emäntä, Vegaanin ruokavuosi -blogin kirjoittaja

"Herniksellä täytetyt uuniperunat oli mielenkiintoisin resepti toteuttaa. Olen hurahtanut Hernikseen ja halusin kokeilla, miltä se maistuu kylmän täytteen joukossa. Idea tuntui ensin vähän hassulta, mutta se toimikin todella hyvin. Tästä lähtien uuniperunoita tulee varmasti tehtyä useammin! 

Suosittelen uusista resepteistä erityisesti hurjan hyviä tofumurulla täytettyjä pitaleipiä! Usein maustamatonta tofua pidetään vähän vaikeana raaka-aineena, mutta runsaiden mausteiden kera uunissa paahtaen siitä saa helposti herkullista.

Onnittelut hyvästä valinnasta lähteä mukaan Vegaanihaasteeseen! Siihen kannattaa ryhtyä avoimin mielin. Olen itse aina ollut innostunut ruoanlaitosta, mutta en ole koskaan puhunut ja intoillut ruoasta niin paljon kuin osallistuessani itse Vegaanihaasteeseen viisi vuotta sitten. Osallistujien oman Facebook-ryhmän keskustelut ja tsemppaus innostivat, ja odotin joka aamu innolla päivittäistä uutiskirjettä täynnä vinkkejä, tietoa ja reseptejä." 

Ainon kirjoittama Koko perheen vegaaninen välipalakirja – Riemukkaan arjen reseptit on ihana paketti monipuolisia välipalareseptejä. Kirja on oikea väripilkku!

Ainon uudet reseptit


Kuvat: Elina Innanen, Paula Heinonen ja Aino Sihtola

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles