Kuvassa on taatelikakku, josta on leikattu kaksi palaa. Kakun vieressä on tähtianiksia sekä kanelitankoja ja pieni siivilä, jossa on tomusokeria.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 15

Taatelikakku

Tämän klassisen joulukakun kinuskinen maku vain paranee, kun se saa maustua jääkaapissa. Omenaviinietikka yhdistettynä leivinjauheeseen on tämän taatelikakun mehevyyden salaisuus.

noin 15 palaa

  • 250 g kivettömiä taateleita (tiivis paketti)
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 tl omenaviinietikkaa

Vuokaan

  • rypsiöljyä tai vegaanista margariinia
  • korppujauhoja

Koristeluun

  • tomusokeria

Pilko taatelit kattilaan ja tarkista samalla, ettei joukossa ole kiviä. Mittaa joukkoon sokeri ja vesi. Keitä, kunnes taatelit ovat täysin pehmenneet, noin 15 minuuttia. Siirrä taateliseos jäähtymään. 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada rypsiöljy, kaurakerma ja omenaviinietikka jäähtyneen taateliseoksen joukkoon. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.

Voitele halkaisijaltaan 20-senttisen kakkuvuoan pinta joko rypsiöljyllä tai margariinilla ja leivitä korppujauhoilla. Kumoa taikina vuokaa ja levitä tasaiseksi. Paista uunin keskitasolla noin 50–60 min. Testaa kypsyys puutikulla: jos tikkuun jää taikinaa, jatka paistoaikaa.

Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles