Kuvassa on paistinpannulla keltaista kastiketta, jossa näkyy aurinkokuivattuja tomaatteja ja kikherneitä. Kastike on koristeltu basilikanlehdillä.
Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsiAnnoksia: 4

Toscanan kikhernekastike

  • pastaa neljälle
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • tölkki esikeitettyjä kikherneitä (380 g)
  • 50 g pakastepinaattikuutioita (noin 1 dl)
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 2 tl broilerimaustetta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • nippu tuoretta basilikaa (noin 1 dl ilmavasti)
  • vegaanista parmesaania (ei pakollinen)

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta kikherneet ja ota pakastepinaatti sulamaan. 

Lorauta pannulle öljyä ja kuullota sipulit. Lisää pannulle kikherneet, pinaatti ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta broilerimausteella.

Kaada päälle kaurakerma ja lisää mukaan kasvisliemikuutio, oregano ja rouhittu mustapippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. 

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon tuore basilika ja halutessasi raasta päälle vegaanista parmesaania maun mukaan.

 

Vinkki: Kikherneiden sijaan voit käyttää myös vegaanisia, kanamaisia suikaleita, joita valmistavat esimerkiksi LikeMeat ja Vegetarian Butcher.

 

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa ja gluteenitonta kaurakermaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles