Annoksia: 4

Toscanan kikhernekastike

Resepti ja kuva: Paula Heinonen, Pidempi korsi -blogi
 

  • pastaa neljälle
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • tölkki esikeitettyjä kikherneitä (380 g)
  • 50 g pakastepinaattikuutioita (noin 1 dl)
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 2 tl broilerimaustetta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • nippu tuoretta basilikaa (noin 1 dl ilmavasti)
  • vegaanista parmesaania (ei pakollinen)

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Valuta kikherneet ja ota pakastepinaatti sulamaan. 

Lorauta pannulle öljyä ja kuullota sipulit. Lisää pannulle kikherneet, pinaatti ja aurinkokuivatut tomaatit. Mausta broilerimausteella.

Kaada päälle kaurakerma ja lisää mukaan kasvisliemikuutio, oregano ja rouhittu mustapippuri. Anna hautua miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. 

Keitä pasta ohjeen mukaan.

Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon tuore basilika ja halutessasi raasta päälle vegaanista parmesaania maun mukaan.

 

Vinkki: Kikherneiden sijaan voit käyttää myös vegaanisia, kanamaisia suikaleita, joita valmistavat esimerkiksi LikeMeat ja Vegetarian Butcher.

 

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa ja gluteenitonta kaurakermaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT