Kuvassa on lasipurkki, jossa on kaurahiutaleita. Purkin vieressä on puulusikka, jossa on myös kaurahiutaleita.

Kaurakermat antavat ruokiin täyteläisyyttä

Teksti päivitetty 1.1.2024

Ruokakaupoissa on paljon kaurapohjaisia ruokakermoja, joita voi käyttää ruoanlaitossa eläinperäisen kerman tavoin. Ne antavat ruoalle makua ja täyteläisyyttä. Saatavilla on sekä maustamattomia että maustettuja tuotteita.

Osa kaurakermoista on tehty puhdaskaurasta, jolloin ne sopivat myös keliaakikoille.

Vinkki! Osa kaurakermoista saattaa juoksettua, kun ne lisää esimerkiksi kuumaan keittoon. Voit ehkäistä tätä lisäämällä kaurakerman vasta ihan viimeisenä, kun keitto on jo pikkuisen jäähtynyt. Älä enää kiehauta keittoa tämän jälkeen. Oatlyn, Plantin ja Pirkan kaurakermat toimivat myös keitoissa pääsääntöisesti hyvin.

 

Maustamattomia kaurakermoja

 

Maustettuja kaurakermoja

 

Vaihtoehtoja kaurakermalle

Jos kaura ei raaka-aineena käy, on saatavilla myös soijasta ja riisistä tehtyjä valmiita vegaanisia ruokakermoja:

Myös kookosmaitoa tai kookoskermaa voi käyttää kaurakerman tilalla, jos se maistuu itselle ja sopii ruoan makumaailmaan.

Jos sinulla on hyvä tehosekoitin, voit tehdä ruokakermaa myös itse esimerkiksi cashewpähkinöistä.

 

Vaahtoutuvat kasviperäiset vaihtoehdot kermalle

Ruoanlaittoon tarkoitetut kasvikermat eivät pääsääntöisesti vaahtoudu. Ainoa poikkeus on Oatly iMat Visp, joka on maustamaton ja vaahtoutuva, joten se käy sekä ruoanlaittoon että täytekakun päälle. Muita vaahtoutuvia kasvikermoja eli vispejä ovat mm. Valio Oddlygood Easy Whipping, Fazer Aito kauravispi ja Alpro Whipping soijavispi.

Saat lisätietoa vaahtoutuvista vegaanisista kermoista Kamomillan konditoria -blogista.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles