Kaurakermat antavat ruokiin täyteläisyyttä

Ruokakaupoissa on paljon kaurapohjaisia ruokakermoja, joita voi käyttää ruoanlaitossa eläinperäisen kerman tavoin. Ne antavat ruoalle makua ja täyteläisyyttä. Saatavilla on sekä maustamattomia että maustettuja tuotteita.

Osa kaurakermoista on tehty puhdaskaurasta, jolloin ne sopivat myös keliaakikoille.

Vinkki! Osa kaurakermoista saattaa juoksettua, kun ne lisää esimerkiksi kuumaan keittoon. Voit ehkäistä tätä lisäämällä kaurakerman vasta ihan viimeisenä, kun keitto on jo pikkuisen jäähtynyt. Älä enää kiehauta keittoa tämän jälkeen. Oatlyn, Plantin ja Pirkan kaurakermat toimivat myös keitoissa pääsääntöisesti hyvin.

Maustamattomia kaurakermoja

Maustettuja kaurakermoja

Vaihtoehtoja kaurakermalle

Jos kaura ei raaka-aineena käy, on saatavilla myös soijasta, riisistä ja manteleista tehtyjä valmiita vegaanisia ruokakermoja:

Myös kookosmaitoa tai kookoskermaa voi käyttää kaurakerman tilalla, jos se maistuu itselle ja sopii ruoan makumaailmaan.

Jos sinulla on hyvä tehosekoitin, voit tehdä ruokakermaa myös itse esimerkiksi cashewpähkinöistä.

Vaahtoutuvat kasviperäiset vaihtoehdot kermalle

Ruoanlaittoon tarkoitetut kasvikermat eivät pääsääntöisesti vaahtoudu. Ainoa poikkeus on Oatly iMat Visp, joka on maustamaton ja vaahtoutuva, joten se käy sekä ruoanlaittoon että täytekakun päälle. Saat lisätietoa vaahtoutuvista vegaanisista kermoista Kamomillan konditoria -blogista.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT