Kuvassa on kulhollinen sipsejä ja sen vieressä pikkukulho merisuolaa. Kuvan päällä on sipsipussien kuvia: Oikia pirteä britta ja mausteinen matilda, Estrella kermaviili-sipulibataattisipsi sekä etikkasipsi ja Taffel zuustosnacks ja bravo.

Sipsiä ja dippiä!

Sipsiosastolla on paljon kasviperäisiä vaihtoehtoja myös sellaisissa sipseissä, joiden ei ensinäkemältä ajattelisi olevan vegaanisia. Nappaa siis sipsipussi ostoskoriin ja kiiruhda dippijauheosaston kautta kaurafraichehyllylle! Saat tästä tekstistä monta vinkkiä hyvään sipsi-iltaan – leffasuosituksia unohtamatta!

Maustamattomat sipsit ovat pääsääntöisesti aina täysin kasviperäisiä, sillä niiden raaka-aineena on yleensä peruna, öljy ja suola. Jos sipsi sisältää eläinperäisiä ainesosia, on kyseessä yleensä jokin maitotuote, kuten juusto tai laktoosi. Jos haluat tarkistaa asian, lue tuoteseloste tai käytä apuna älypuhelimeen ladattavaa Vegaaniskanneri-sovellusta.

Tämä lista ei ole täydellinen eli valikoimaa on vaikka kuinka paljon enemmän! Listassa on myös yllättävän kuuloisia nimiä, kuten kermaviili- tai juustosipsejä. Nekin ovat tässä tapauksessa kasviperäisiä, ja tuotteisiin on luotu kermaviilin ja juuston makumaailma kasviperäisillä mausteilla ja aromeilla.

Teksti päivitetty 24.1.2024.

 

Dippipohjat

Dippijauheen voi sekoittaa maustamattomaan vegejogurttiin tai kasvipohjaiseen fraicheen. Kokeile esimerkiksi jotain näistä!

 

Dippijauheet

Jos dippijauhe sisältää jotain eläinperäistä, on kyseessä useimmiten jokin maitotuote. Vegaanisia dippijauheita on kuitenkin saatavilla, tässä niistä joitakin. Vegaaniskanneri auttaa myös dippijauheiden valinnassa!

 

Sipsit

 • Vegaanisia versioita kermaviili- ja hapankermasipseistä ovat mm. Oikia pirteä britta, Estrella linssisipsi kermaviili & sipuli, Estrella bataattisipsi kermaviili & sipuli, Taffel bravo ja Taffel linssips bravo.
 • Vegaanisia juustonaksuja ovat puolestaan mm. Taffel zuustosnacks ja Oikia Oatis vuustokauranaksu.
 • Vegaanisia etikkasipsejä ovat esimerkiksi Oikia fiini lady claire, Estrella salt & vinegar sekä Taffel Kartanon merisuola & balsamico.
 • Vegaaninen ranch-maustettu sipsi on Estrella linssisipsi ranch.
 • Jos haluat pekonisipsejä, kokeile Weekend Snacksin no bacon snacksejä!
 • Taffelin sipseistä muita kokonaan kasviperäisiä ovat mm. grills, hot rod, raffel, roust, san diego ja linssips salsa. 
 • Estrellan sipseistä vegaanisia ovat myös esim. karamellisoitu punasipuli, linssisipsi paprika ja linssisipsi juusto & punasipuli.
 • Oikia-sipsien muita herkullisia ja vegaanisia makuja ovat musta melody (karamellisoitu valkosipuli), sähäkkä sabina (vihreä chili) ja mausteinen matilda (kaikilla mausteilla eli ikään kuin makkaraperunat mutta sipsinä).

 

Elokuvavinkkejä sipsien katselun kylkeen

 • My Octopus Teacher, tarina elokuvantekijän ja mustekalan ihmeellisestä ystävyydestä
 • Okja, fiktiivinen mutta oikeasta maailmasta ammentava elokuva ihmisen keinotekoisesti luoman tuotantoeläimen sekä lapsen yhteisestä matkasta. (Elokuvassa on voimakkaita kohtauksia, joten sitä ei suositella perheen pienimmille eikä herkille katsojille.)
 • Robin Robin, lyhytanimaatio punarinnasta, joka elämänsä ensi hetkillä päätyy elämään hiiriperheen kanssa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles