Kuvassa on vasemmalta oikealle lueteltuna pienessä säkissä kaakaopapuja, kanelitankoja, kokonainen suklaalevy, jonka päällä on tähtianis. Suklaalevyn vieressä on puinen lusikka, jossa on kahvia. Kuvan ylälaidassa on kahvipapuja ja kaakaopapuja.

Suklaahyllyllä on paljon vegaanisia tuotteita

Suklaahyllyltä löytyy tosi paljon valikoimaa myös vegaanisena! Saatavilla on esimerkiksi vegaanista valkoista suklaata, vaaleaa kasvimaitosuklaata sekä erilaisia suklaapatukoita! Myös tummaa suklaata on tietysti tarjolla.

Tässä muutama tärppi suklaaostoksille!

Jos omasta kaupastasi ei vielä löydy näitä tuotteita, voit pyytää niitä kaupan valikoimiin!

Kasvisruokiin erikoistuneet verkkokaupat ja kivijalkaliikkeet myyvät monia muita vegaanisia suklaita ja suklaapatukoita, joten niiden valikoimiin kannattaa myös tutustua. Esimerkiksi Ruohonjuuri myy Nirwana Vegan -suklaalevyä, johon moni eläinperäisen maitosuklaan ystävä on ihastunut.

Valikoimaltaan täysin vegaanisesta Vegekaupasta voi ostaa GoMaxGo-sarjan suklaapatukoita. Ne ovat vegaanisia versioita tutuista isompien brändien suklaapatukoista, kuten Snickersistä ja Marsista. Vegekaupan suklaavalikoima on muutoinkin todella laaja. Kaupan valikoimissa on myös Love Raw -sarjan vohvelisuklaapatukoita, jotka ovat hyvä vegaaninen vaihtoehto Kinder Buenolle. (Tätä tuotetta löytyy myös joistakin marketeista.)

Suomessa on myös paljon pienyrityksiä, jotka valmistavat konvehteja ja muita suklaatuotteita. Monilla heilläkin on vegaanisia tuotteita valikoimissaan.

Lisää suklaita löydät vegaanituotteet.net-sivulta! Jos oletkin karkkiostoksilla, löydät niistäkin pitkän listan Vegaanituotteet-sivulta.

Allergikot huomio

  • Joissakin tummissa suklaissa on käytetty maitoa, vaikka monet tummat suklaat ovatkin vegaanisia. Lue siis tuoteseloste tai tarkista asia kätevällä puhelimeen ladattavalla Vegaaniskannerilla.
  • Monissa vegaanisissakin suklaissa on maininta "saattaa sisältää maitoa". Se on varoitus maitoallergikoille. Tuote on voitu valmistaa samalla linjalla maitoa sisältävän tuotteen kanssa. Tällaiset tuotteet ovat vegaanisia, koska niihin ei ole tarkoituksella laitettu lehmänmaitoa.
  • Jos sinulla on pähkinäallergia, lue tuoteselosteet tarkkaan. Saatavilla on myös sellaisia tuotesarjoja, joiden valmistajat eivät käytä lainkaan pähkinöitä tai muilla tavoin varmistavat, että tuotteissa ei ole jäämiä pähkinöistä. Tutustu esimerkiksi Dammenbergin ja Nomon valikoimiin.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles