Epätasaisesti siniseksi maalatulla seinällä punainen postilaatikko

Uutiskirjeet

Vegaanihaasteen uutiskirjeet ovat kehuttuja tietopaketteja, joista saa työkalut ja hyvät pohjatiedot kuukauden vegekokeiluun. Lue siis tästä lisää uutiskirjeiden sisällöstä sekä ohjeet kadonneiden kirjeiden löytämiseen!

 

Miten saan uutiskirjeen ja milloin se tulee?

Uutiskirje tulee sähköpostiisi aamuisin kuukauden ajan. Uutiskirjeen saa, kun ilmoittautuu virallisesti mukaan Vegaanihaasteeseen osoitteessa vegaanihaaste.fiSaat ilmoittautumisen jälkeen vahvistusviestin sähköpostiisi. Tarkista siis, että löydät sen.

Tammikuun Vegaanihaasteeseen ilmoittautuneet alkavat saada uutiskirjeitä vuodenvaihteessa. Tammikuun haasteeseen aletaan ilmoittautua jo marraskuun puolella.

Muina aikoina uutiskirjeet alkavat tulla sähköpostiin ilmoittautumisesta seuraavana päivänä. (Järjestelmä lisää ilmoittautuneet sähköpostilistalle ilmoittautumisvuorokauden mukaan. Jos olet ilmoittautunut esim. tiistain ja keskiviikon välisenä yönä klo 00.15, saat ensimmäisen uutiskirjeen vasta torstaina.)

 

Miten toimin, jos en ole saanut uutiskirjeitä?

Tarkista, että olet saanut ilmoittautumisen jälkeen automaattisen vahvistusviestin sähköpostiisi. Jos sitä ei löydy, voi olla, että ilmoittautumisesi ei ole mennyt perille. Syy voi olla esimerkiksi väärinkirjoitettu sähköpostisoite.

Osoite info@vegaanihaaste.fi kannattaa lisätä oman sähköpostin kontakteihin. Näin toimimalla uutiskirjeet löytävät todennäköisimmin perille.

Varmista, että sähköpostilaatikkosi ei ole täynnä. Uutiskirje ei pääse perille, jos sähköpostilaatikossa ei ole tilaa.

Joskus uutiskirjeet kuitenkin vain katoavat jonnekin. Jos olet ilmoittautunut ja saanut vahvistusviestin, mutta et löydä uutiskirjeitä, toimi näin:

  • Tarkista Gmailissa Tarjoukset-/Promotions-välilehti tai Hotmailissa Muut-/Other-välilehti. (Katso tarkemmat kuvat tämän artikkelin lopusta.)
  • Gmailissa on kansio nimeltä Kaikki viestit / All mail. Etsi tämä kansio ja tarkista myös se!
  • Kirjoita sähköpostin hakukenttään sana vegaanihaaste.
  • Tarkista lopuksi myös roskapostikansio!

Jos et löydä uutiskirjeitä näidenkään toimenpiteiden jälkeen, ota yhteyttä osoitteeseen info@vegaanihaaste.fi

 

Päivän resepti ja muut reseptit

Uutiskirjeessä on aina päivän reseptinä jokin helppo ja maukas pääruoka. Päivän reseptit on laadittu siten, että ne ovat helppoja, maistuvat mahdollisimman monelle ja niiden raaka-aineet löytää lähikaupasta. 

Jos reseptissä on käytetty soijaa, gluteenia tai pähkinää, ohjeen yhteydessä kerrotaan, miten reseptin voi valmistaa ilman niitä. Saat myös useita muita vaihtoehtoja päivän reseptille, jos se ei jostain syystä kiinnostakaan juuri sinua.

Päivän resepteistä kootaan Vegaanihaasteen nettisivuille ostoslista, jota voi hyödyntää omia kokkailuja miettiessä. Vuoden 2024 ostoslistan näet täältä.

Uutiskirjeet tarjoavat kattavan valikoiman helppoja ja herkullisia ohjeita, joihin voi palata myös haastekuukauden jälkeen. Päivän reseptin lisäksi kirjeessä onkin aina myös muita reseptejä, kuten pääruokia, jälkkäreitä ja välipaloja. Yhteensä kirjeissä on yli 200 reseptiä!

Resepteistä kannattaa valita omaan käyttöön ne, jotka kuulostavat kiinnostavilta ja itselle sopivilta. Kannustamme myös kokeilemaan ihan uusia makuja ja tapoja tehdä ruokaa!

 

Tuotesuositukset ja valmistusvinkit

Uutiskirjeisiin on koottu paljon tuotevinkkejä. Saat suosituksia esimerkiksi kahvimaidoista, leivänpäällisistä, välipaloista ja valmisruoista sekä monista muista tuotteista.

Voit lukea kirjeistä myös ohjeita erilaisten perusvegetuotteiden käytöstä: miten soijarouhe kannattaa maustaa, miten kuivattuja papuja käytetään, mitä kaikkea voi käyttää resepteissä vaikkapa jauhelihan tilalla ja paljon muuta.

Etenkin Vegaanihaasteen alussa, jolloin moni asia voi tuntua vielä uudelta ja jännältä, on tärkeää, että arki sujuu mahdollisimman helposti. Tästä syystä tuotevinkeissä korostuvat etenkin alussa valmisateriat ja puolivalmisteet. Jos et itse ole niistä kiinnostunut, ei niitä tietenkään tarvitse käyttää. Uutiskirjeissä on myös paljon reseptivinkkejä ja muita ohjeita ruoan valmistamiseen itse alusta saakka.

 

Ravitsemus ja erityisruokavaliot

Uutiskirjeissä kerrotaan, miten vegaaniruokavaliossa huolehditaan ravintoaineiden kuten proteiinin, kalsiumin sekä raudan saannista ja miten ruokavalio koostetaan monipuolisesti. Saat tietoa myös vegaaniruokavalion yhdistämisestä muihin erikoisruokavalioihin, kuten gluteenittomaan tai soijattomaan. Kirjeissä on lisäksi omat osionsa esimerkiksi urheilijoiden, lasten ja ikääntyvien vegaaniruokavaliosta.

Vegaanihaasteen ravitsemusta käsittelevät artikkelit ja tietotekstit ovat ravitsemusalan ammattilaisten tarkistamia.  

 

Ajankohtaiset uutiset ja artikkelit sekä tietotekstit

Uutiskirjeessä kerrotaan myös Vegaanihaasteeseen liittyvistä tapahtumista sekä linkataan artikkeleita, jotka käsittelevät Vegaanihaastetta tai kasvissyöntiä yleisemmin.

Kirjeissä puhutaan ruokavalion vaikutuksesta ilmastokriisiin, lajikatoon ja muihin ympäristöongelmiin sekä siitä, miten omilla valinnoilla voi pienentää omaa ympäristöjalanjälkeä. 

Uutiskirjeissä puhutaan myös eläimistä, niiden tarpeista ja eläintuotannosta. Saat myös lukea monien eläinten turvakodeissa elävien eläinyksilöiden tarinoita. (Kirjeissä ei ole kuvamateriaalia eläintuotannosta.)

 

Sponsoreiden tuottama sisältö

Vegaanihaasteella on sponsoreita, joiden tuottamaa sisältöä kuten reseptejä, on uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa pääasiassa tammikuussa. Sponsoreiden sisältö merkitään aina selkeästi, jotta lukijan on helppo erottaa se muusta sisällöstä. 

 

Voiko uutiskirjeen perua?

Voit halutessasi perua uutiskirjeen itse klikkaamalla linkkiä, joka on jokaisen uutiskirjeen lopussa. 

 

Gmailissa ja Hotmailissa Vegaanihaasteen uutiskirjeet voivat mennä johonkin erikoiskansioon. Näistä kuvista näet, missä kansiot sijaitsevat.

Kuvassa on kuvakaappaus Gmail-sähköpostista, johon on merkitty punaisella renkaalla Tarjoukset-kansio.

Kuvassa on kuvakaappaus Hotmail-sähköpostista, johon on merkitty punaisella renkaalla Other-kansio.


Kuva: Natalia Łyczko, unsplash.com

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles