Kuva on kolmen kuvan kollaasi. Vasemmalla on värikkäitä, grillattuja kasviksia. Keskellä on suuria puita, joiden välistä siivilöityy aurinko. Oikealla on broileri, joka katsoo kohti kameraa.

Webinaarit ja kauppakierrokset 2023

Täältä löydät Vegaanihaasteen järjestämien asiantuntijawebinaarien sekä opastettujen kauppakierrosten tallenteet! Vuoden 2022 tallenteet näet täältä.

 

Ilmasto, kestävyys ja ruokavalio

Ilmasto- ja energiakriisin keskellä kasvisruoan ekologisuudesta puhutaan paljon. Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Vegaanihaasteen ilmastoon ja kestävyyteen painottuvassa webinaarissa käydään yksityiskohtaisemmin läpi sitä, miten ja miksi eri ruoantuotannon muodot eroavat toisistaan ekologisesti tarkasteltuna. Luennolla keskustellaan muun muassa kasvihuonekaasupäästöistä, maapallon resurssien ylikulutuksesta ja ruoantuotantoon käytetystä peltopinta-alasta, huoltovarmuudesta sekä kasviperäisten proteiinilähteiden kasvattamisesta.

Luennoitsija Maija Aro opiskelee Ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa.⁠

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 4.1.2023.

 

Näin koostat monipuolisen vegaanisen ruokavalion

Miten koostetaan monipuolinen vegaaninen ruokavalio? Mihin asioihin ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota, jos tavoitteena on ylläpitää tai edistää omaa hyvinvointia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti (ETM) Johanna Kaipiainen Vegaanihaasteen ilmaisessa webinaarissa.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 11.1.2023.

 

Kasvisruoat suomalaisessa ruokaperinteessä

Tiesitkö, että lihapullat ovatkin jäljitelmä kasvispyöryköistä, eikä toisin päin? Entä sen, että kauramaitoa on juotu vuosisatojen ajan Suomessa? Katso videolta lisää mielenkiintoisia faktoja suomalaisesta ruokaperinteestä!

Webinaarissa tietokirjailija, kirjallisuuden kääntäjä ja ravintoneuvoja Anniina Ljokkoi ja folkloristi ja antiikintutkija Liisa Kaski kertovat, millaisia olivat entisaikojen papupadat ja kotitekoiset kasvimaidot. Samalla he kumoavat myyttejä, jotka vääristävät käsitystämme suomalaisten ruokahistoriasta.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 18.1.2023.

 

Miltä eläintuotanto näyttää suljettujen ovien takana?

Aktivisti ja valokuvaaja Kristo Muurimaa käsittelee luennollaan sitä, mitä salaa kuvatut kuvat kertovat ihmisen ja muiden eläinten välisestä suhteesta. Miten ihmisen eläinkuva on muuttunut vuosisatojen aikana ja miten se on vaikuttanut tapaamme kohdella eläimiä?

Kristo on kuvannut satoja suomalaisia eläintiloja jo yli 15 vuoden ajan ja on toinen Eläintehtaat-kirjan kirjoittajista. Hänen ottamiaan kuvia on ollut esillä mm. Poliittisen valokuvan festivaaleilla. Kuvia on myös julkaistu kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 23.1.2023.

 

Urheiluravitsemuksen Q&A

Kestävyys- ja voimavalmentaja Juhani Pitkänen vastaa kysymyksiin vegaaniruokavalion ja urheilun yhdistämisestä. Saat videolta vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: Kuinka paljon proteiinia paljon treenaava vegaani tarvitsee päivässä? Mistä tietää, että saa riittävästi energiaa? 

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

 

Opastettu kauppakierros: Vegaaniruoan ABC

Katso videolta, millaisia täysin kasviperäisiä tuotteita löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta. Kuulet myös käyttövinkkejä, Vegaanihaasteen suosikkituotteita ja saat tietoa uutuuksista! 

Kaupallinen yhteistyö S-market. Kuvattu Kalevan S-marketissa Tampereella. Kuvaaja: Benjamin Blomstedt.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

 

Opastettu kauppakierros: Bileruoat ja herkuttelu Chocochilin kanssa

Kauppakierroksen teemana on bileruoat ja herkuttelu ja vieraanamme on Chocochili-blogista ja lukuisista keittokirjoista tunnettu Elina Innanen. Mitkä ovat Elinan suosikkituotteita ja suosikkireseptejä? Entä mitä hän laittaisi bileiden napostelulautaselle? Millaisia suolaisia ja makeita vegaanisia bileruokia ja herkkuja tavallisesta ruokakaupasta löytyy? Kaiken tämän ja paljon muuta näet videolta! 

Kaupallinen yhteistyö S-market. Kuvattu Redin S-marketissa Helsingissä. Kuvaaja: Benjamin Blomstedt.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

 

Opastettu kauppakierros: Vinkit treenaavien suosikkivegetuotteista Juuso Simpasen kanssa

Mistä vegaani saa proteiinia? Miten vegaaniruokavaliolla jaksaa treenata? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen kauppakierrosvideolta.

Vegaanihaasteen vieraana on Juuso Simpanen, yksi Suomen menestyneimmistä polku- ja ultrajuoksijoista. Juuso on kaksinkertainen Ultra Trail Tourin voittaja, Nuuksio Classic 70 km -kisan viisinkertainen voittaja, hänellä on halussaan 12 tunnin juoksun Suomen ennätys ja lisäksi hän on juossut kaikkien aikojen parhaan suomalaisajan UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc) 170 km -kisassa.

Juuso kertoo videolla omista suosikituotteistaan, jakaa reseptejä ja vinkkejä ja antaa esimerkkejä treenipäivän ja kisapäivän syömisistä. Videolla esitellään myös laajasti monenlaisia kauppojen kasviperäisiä tuotteita, kuten papuja ja muita kasviproteiineja.

Kaupallinen yhteistyö S-market. Kuvattu Sokoksen S-marketissa Helsingissä. Kuvaaja: Benjamin Blomstedt.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles