Webinaarit ja kauppakierrokset 2023

Täältä löydät Vegaanihaasteen järjestämien webinaarien ja opastettujen kauppakierrosten tallenteet!

 

Ilmasto, kestävyys ja ruokavalio

Ilmasto- ja energiakriisin keskellä kasvisruoan ekologisuudesta puhutaan paljon. Mutta mitä tämä käytännössä tarkoittaa?

Vegaanihaasteen ilmastoon ja kestävyyteen painottuvassa webinaarissa käydään yksityiskohtaisemmin läpi sitä, miten ja miksi eri ruoantuotannon muodot eroavat toisistaan ekologisesti tarkasteltuna. Luennolla keskustellaan muun muassa kasvihuonekaasupäästöistä, maapallon resurssien ylikulutuksesta ja ruoantuotantoon käytetystä peltopinta-alasta, huoltovarmuudesta sekä kasviperäisten proteiinilähteiden kasvattamisesta.

Luennoitsija Maija Aro opiskelee Ympäristönmuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelmassa Helsingin yliopistossa.⁠

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 4.1.2023.

 

Näin koostat monipuolisen vegaanisen ruokavalion

Miten koostetaan monipuolinen vegaaninen ruokavalio? Mihin asioihin ruokavaliossa kannattaa kiinnittää huomiota, jos tavoitteena on ylläpitää tai edistää omaa hyvinvointia? Muun muassa näihin kysymyksiin vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti (ETM) Johanna Kaipiainen Vegaanihaasteen ilmaisessa webinaarissa.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 11.1.2023.

 

Kasvisruoat suomalaisessa ruokaperinteessä

Tiesitkö, että lihapullat ovatkin jäljitelmä kasvispyöryköistä, eikä toisin päin? Entä sen, että kauramaitoa on juotu vuosisatojen ajan Suomessa? Katso videolta lisää mielenkiintoisia faktoja suomalaisesta ruokaperinteestä!

Webinaarissa tietokirjailija, kirjallisuuden kääntäjä ja ravintoneuvoja Anniina Ljokkoi ja folkloristi ja antiikintutkija Liisa Kaski kertovat, millaisia olivat entisaikojen papupadat ja kotitekoiset kasvimaidot. Samalla he kumoavat myyttejä, jotka vääristävät käsitystämme suomalaisten ruokahistoriasta.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 18.1.2023.

 

Miltä eläintuotanto näyttää suljettujen ovien takana?

Aktivisti ja valokuvaaja Kristo Muurimaa käsittelee luennollaan sitä, mitä salaa kuvatut kuvat kertovat ihmisen ja muiden eläinten välisestä suhteesta. Miten ihmisen eläinkuva on muuttunut vuosisatojen aikana ja miten se on vaikuttanut tapaamme kohdella eläimiä?

Kristo on kuvannut satoja suomalaisia eläintiloja jo yli 15 vuoden ajan ja on toinen Eläintehtaat-kirjan kirjoittajista. Hänen ottamiaan kuvia on ollut esillä mm. Poliittisen valokuvan festivaaleilla. Kuvia on myös julkaistu kymmenissä lehdissä ympäri maailmaa.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta. Webinaari pidettiin 23.1.2023.

 

Tulossa! Urheiluravitsemuksen Q&A

Kestävyys- ja voimavalmentaja Juhani Pitkänen vastaa kysymyksiin vegaaniruokavalion ja urheilun yhdistämisestä. Lähetys on katsottavissa Vegaanihaasteen Facebook-sivulla ja Instagramissa ke 25.1. klo 18.

 

Opastettu kauppakierros: Vegaaniruoan ABC

Katso videolta, millaisia täysin kasviperäisiä tuotteita löytyy ihan tavallisesta ruokakaupasta. Kuulet myös käyttövinkkejä, Vegaanihaasteen suosikkituotteita ja saat tietoa uutuuksista! 

Kaupallinen yhteistyö S-market. Kuvattu Kalevan S-marketissa Tampereella. Kuvaaja: Benjamin Blomstedt.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

 

Opastettu kauppakierros: Bileruoat ja herkuttelu Chocochilin kanssa

Kauppakierroksen teemana on bileruoat ja herkuttelu ja vieraanamme on Chocochili-blogista ja lukuisista keittokirjoista tunnettu Elina Innanen. Mitkä ovat Elinan suosikkituotteita ja suosikkireseptejä? Entä mitä hän laittaisi bileiden napostelulautaselle? Millaisia suolaisia ja makeita vegaanisia bileruokia ja herkkuja tavallisesta ruokakaupasta löytyy? Kaiken tämän ja paljon muuta näet videolta! 

Kaupallinen yhteistyö S-market. Kuvattu Redin S-marketissa Helsingissä. Kuvaaja: Benjamin Blomstedt.

Katso tallenne Vegaanihaasteen Youtube-kanavalta.

 

Tulossa! Opastettu kauppakierros ja vinkit urheilijoiden sekä treenaavien suosikkivegetuotteista Juuso Simpasen kanssa

Ultra- ja polkujuoksija Juusto Simpanen on Vegaanihaasteen vieraana opastetulla kauppakierroksella to 26.1. klo 18. Lähetystä voi seurata Vegaanihaasteen Facebook-sivulla ja Instagramissa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT