Kuvassa on kaksi tortillalettua lomittain ja toisen päällä on papupaistosta, kaali-porkkanasalaattia, kaurafraichea sekä lehtipersiljaa. Tämän ympärillä on eri kulhoissa papupaistosta, salsaa, kaali-porkkanasalaattia ja kaurafraichea. Kuva on otettu ylhäältä päin.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Paula Heinonen, Pidempi korsi.Annoksia: 4

Värikkäät paputortillat

Tortillat sopivat niin arkeen kuin viikonloppuunkin. Valmista niiden täytteeksi maistuva paputäyte, maukas kaali-porkkanaraaste ja viimeistele salsalla sekä kaurafraichella. Paputäytettä voi käyttää myös nachopellillä ja tacoissa. 

Texmex-ruokiin sopivat hyvin myös vegaaniset juustokastikkeet! Hyvin varustetuista kaupoista löytyy valmiita vegejuustokastikkeita, kuten Auran chili-vuusto tex mex tai Poppamies tex mex taco topping jalopeno & cheddar style. Vegaanista juustokastiketta voi valmistaa myös itse esimerkiksi tällä reseptillä.

Värikkäät paputortillat

Paputäyte

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 1 tlk käyttövalmiita mustapapuja (á 285 g)
  • 1 tlk käyttövalmiita kidneypapuja (á 380 g)
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 pussi tacomaustetta (á 30 g)
  • 1 dl vettä
  • 2 tomaattia tai 150 g kirsikkatomaatteja

Lisäksi

  • tortillalettuja
  • noin 200 g keräkaalia suikaloituna
  • 2–3 porkkanaa karkeasti raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan sitruunan mehu)
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 prk kasvipohjaista fraichea (esim. OatlyDeliciest tai Oddlygood Planti)
  • 1 prk salsakastiketta
  • halutessasi vegejuustokastiketta (ks. reseptin esittely)

Pilko sipulit ja paprika. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.

Lorauta pannulle öljyä ja kuumenna. Kuullota ensin sipulit. Lisää pannulle paprika, pavut, soijakastike sekä tacomaustepussi ja kaada päälle vesi. Kun paistos muhii, pilko tomaatit ja lisää ne lopuksi paistoksen joukkoon. Anna paistoksen vetäytyä ja valmista lisukkeet sillä välin. 

Suikaloi kaali ja raasta porkkanat karkealla terällä. Sekoita niiden joukkoon 1 rkl sitruunamehua ja ripaus suolaa sekä mustapippuria. Mausta myös fraiche sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Lämmitä tortillalätyt, täytä papupaistoksella, kaali-porkkanaraasteella, salsalla sekä kaurafraichella ja nauti.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä gluteenittomia tortillalettuja (esim. Santa Maria) ja gluteenitonta kasvipohjaista fraichea (esim. Pirkka, Deliciests tai Oddlygood Planti). Soijakastike sopii useimmille keliaakikoille, vaikka sen valmistuksessa olisikin käytetty vehnää, mutta valitse tarvittaessa tuote, joka on merkitty gluteenittomaksi.
  • Soijaton: Käytä soijakastikkeen tilalla Foodinin umamikastiketta tai maun mukaan suolaa.
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles