Porkkana-inkiväärikeittoa lasipurkissa
Resepti ja kuva: Elina Innanen, ChocochiliAnnoksia: 4

Appelsiininen porkkana-inkiväärikeitto

  • 750 g porkkanoita
  • 2 sipulia
  • 2 isoa valkosipulinkynttä
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • puolikkaan (luomu)appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 7 dl kasvislientä
  • 1 appelsiinin mehu
  • maun mukaan suolaa

Harjaa porkkanat puhtaiksi ja pilko ne. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja appelsiinin kuoren oranssi osa.

Kuumenna öljy paksupohjaisen kattilan pohjalla. Lisää sipulit ja kuullota, kunnes ne ovat pehmeitä. Kääntele raasteet joukkoon.

Lisää kattilaan porkkanat ja kasvisliemi. Keittele noin puoli tuntia tai kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää vettä tarvittaessa keittämisen aikana.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Purista joukkoon appelsiinin mehu ja lisää tarvittaessa vettä, kunnes keiton koostumus on sopiva. Mausta suolalla.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles