Kuvassa henkilö pitelee käsissään lautasta, jossa on annos avokadopastaa. Henkilö seisoo ulkona ja taustalla näkyy lunta.
Resepti ja kuva: Satu Saunio (Kuva: Oona Poutiainen)Annoksia: 2

Avokadopasta

  • n. 200 g pastaa
  • 1 ruukullinen tuoretta basilikaa
  • puolikas ruukullinen tuoretta persiljaa
  • 1 kypsä avokado
  • 1 tuore chili tai maun mukaan chilijauhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • puolikas puna- tai keltasipuli
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl ravintohiivahiutaleita
  • 1/4 tl suolaa
  • tarvittaessa vettä

Keitä pasta kypsäksi ohjeen mukaan. Valmista keittämisen aikana kastike.

Mittaa kaikki kastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes kastike on tasaista. Lisää tarvittaessa vettä. Voit myös soseuttaa avokadon haarukalla, hienontaa loput ainekset mahdollisimman pieneksi veitsellä ja sekoittaa kaikki kastikkeen ainekset yhteen.

Tarjoile heti pastan kera.

Vinkki: Avokadopastan seurana voi tarjoilla paistettua kylmäsavutofua, marinoituja kikherneitä tai muita papuja tai lämmitettyjä pakasteherneitä.

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta pastaa.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles