Avokadotäytteinen kikhernemunakas
Kikhernemunakas
- 1 dl kikhernejauhoja
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 tl sipulijauhetta
- kala namak -suolaa*
- 1 1/4 dl vettä
- oliiviöljyä paistamiseen
Täyte
- puolikas kypsä avokado
- kourallinen ruohosipulisilppua
- tammenlehtisalaattia tai rucolaa
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää osa suolasta taikinaan ja säästä loput munakkaan päälle.
Lisää taikinaan vesi kahdessa erässä koko ajan sekoittaen. Anna turvota 5 minuuttia.
Sillä aikaa kun taikina turpoaa, pilko avokado kuutioiksi. Sekoita joukkoon ruohosipulisilppu.
Kuumenna paistinpannu ja lisää siihen öljy. Kaada taikina pannulle ja paista, kunnes pinta on alkanut hyytyä. Käännä omeletti ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
Nosta kikhernemunakas lautaselle, laita päälle avokado-ruohosipuliseos ja tammenlehtisalaattia. Taita munakkaan toinen puoli avokadoseoksen päälle ja nauti!
*Kala namak eli musta suola on vuorisuolaa, jossa voimakas rikkimäinen, kananmunaa muistuttava maku. Se on mainio mauste kikherneomelettiin, mikäli kaipaat kananmunan makua! Kala namak -suolan maku tulee parhaiten esille, kun ripottelet sen vasta valmiin omeletin päälle. Kala namakia voi ostaa joistakin marketeista ja aasialaisista ruokakaupoista.