Vegaanista versiota kanakeitosta lautasella
Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 6

"Chicken soup" vegetyyliin

  • 10 keskikokoista perunaa
  • 1 litra vettä
  • kaksi kourallista kuivia soijasuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl maissia
  • 1 prk kaurakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 tl currya
  • 1 tl persiljaa
  • kasvisliemikuutio

Keitä soijasuikaleet ohjeen mukaan.

Kuori ja pilko perunat pieniksi. Laita ne kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun veteen.

Ota toiselle levylle paistinpannu ja lorauta siihen öljyä. Paista suikaleet rapsakaksi ja lisää joukkoon sipuli. Lisää pannulle mausteet sekä kaurakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Pilko porkkanat ja lisää ne maissin kanssa perunoiden sekaan. Lisää myös soijasuikale-kermaseos.

Anna keiton hautua vielä 15 minuuttia ja mausta suolalla, jos tarpeen.

Gluteeniton versio: Osa kaurapohjaisista tuotteista, kuten kaurakermoista ja -maidoista, soveltuu joillekin keliaakikoille. Lue lisää täältä. Jos kaurakerma ei sovi, voit vaihtaa sen soijakermaan tai kookosmaitoon.

Soijaton versio: Jos ruoan tulee olla soijatonta, voit käyttää soijasuikaleiden tilalla esimerkiksi Härkistä tai Nyhtökauraa. Paista ne tällöin ilman kaurakermaa ja lisää keittoon vasta lopuksi kaurakerman kera.