Resepti: Pidempi korsiAnnoksia: 4

"Chicken soup" vegetyyliin

  • 10 keskikokoista perunaa
  • 1 litra vettä
  • kaksi kourallista kuivia soijasuikaleita tai Hernis-safkasuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 2 dl maissia
  • 1 prk kaura- tai soijakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 4 tl currya
  • 1 tl persiljaa
  • kasvisliemikuutio

Keitä soija- tai hernesuikaleet ohjeen mukaan. Kuori ja pilko perunat pieniksi. Laita ne kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun veteen.

Ota toiselle levylle paistinpannu ja lorauta siihen öljyä. Paista suikaleet rapsakaksi ja lisää joukkoon sipuli. Lisää pannulle mausteet sekä kaurakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Pilko porkkanat ja lisää ne maissin kanssa perunoiden sekaan. Lisää myös soijasuikale-kermaseos.

Anna keiton hautua vielä 15 minuuttia ja mausta suolalla, jos tarpeen.

 

Erikoisruokavaliot

Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.

Soijaton versio: Käytä kasviproteiinina Hernistä, Herne-härkäpapuproteiinisuikaleita tai esimerkiksi Beanit-suikaleita. Katso myös Beanit-keiton resepti alta.



Voit tehdä samantyylisen keiton myös tällä Beanit-vegekanakeittoreseptillä:

Beanit -"kana"keitto

  • (oliivi)öljyä
  • 1 sipuli
  • 2–3 valkosipulin kynttä
  • 2–3 porkkanaa
  • 6 keskikokoista perunaa
  • 1 paketti Beanit härkäpapusuikaleita (sitruuna)
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1–2 kasvisliemikuutiota
  • 1 ½ l vettä
  • ½–1 sitruunan mehu
  • 2 dl kaura- tai soijakermaa
  • 1 dl persiljasilppua

maun mukaan

  • mustapippuria
  • suolaa
  • tabascoa

Kuori ja silppua sipulit. Kuori porkkanat sekä perunat ja paloittele ne pieniksi.

Paista sipuleita ja Beanit-paloja, kunnes Beanit saa väriä ja siitä rulee rapsakkaa. Lisää curry. (Beanitin marinadin öljy saattaa riittää hyvin, mutta lisää sitä tarvittaessa.)

Lisää pannulle öljyä ja freesaa myös porkkanat ja perunat. Siirrä ainekset paistinpannulta kattilaan veden kanssa. Lisää vähän vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot.

Kuumenna ja anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää lopuksi kaurakerma, sitruuna ja persiljasilppu. Älä enää keitä. Voit lisätä suolaa, tabascoa ja mustapippuria maun mukaan.

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT