Kanaton keitto eli "chicken soup" vegetyyliin
Kanaton keitto on herkullinen ja todella helppo vaihtoehto kanakeitolle. Saat tästä kaksi eri variaatiota reseptistä!
Kanaton keitto soijasuikaleista tai Herniksestä
- 10 keskikokoista perunaa
- 1 litra vettä
- kaksi suurta kourallista kuivia soijasuikaleita tai puoli pussia Hernis-safkasuikaleita
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 2 dl maissia
- 1 prk kaura- tai soijakermaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 4 tl currya
- 1 tl persiljaa
- kasvisliemikuutio
Keitä soijasuikaleet ohjeen mukaan tai paista Hernis pussin ohjeen mukaan. Kuori ja pilko perunat pieniksi. Laita ne kiehumaan kasvisliemikuutioilla maustettuun veteen.
Ota toiselle levylle paistinpannu ja lorauta siihen öljyä. Paista suikaleet rapsakaksi ja lisää joukkoon sipuli. Lisää pannulle mausteet sekä kaurakerma ja anna hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Pilko porkkanat ja lisää ne maissin kanssa perunoiden sekaan. Lisää myös soijasuikale-kermaseos.
Anna keiton hautua vielä 15 minuuttia ja mausta suolalla, jos tarpeen.
Erityisruokavaliot
- Gluteeniton versio: Käytä gluteenitonta kaurakermaa.
- Soijaton versio: Käytä kasviproteiinina Hernistä, Herne-härkäpapuproteiinisuikaleita tai esimerkiksi Härkis-härkäpapusuikaleita. Katso myös Härkis-suikalekeiton resepti alta.
Kanaton keitto Härkis-härkäpapusuikaleista
- (oliivi)öljyä
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulin kynttä
- 2–3 porkkanaa
- 6 keskikokoista perunaa
- 1 paketti Härkis-härkäpapusuikaleita (lempeä sitruuna)
- 2 tl curryjauhetta
- 1–2 kasvisliemikuutiota
- 1 ½ l vettä
- ½–1 sitruunan mehu
- 2 dl kaura- tai soijakermaa
- 1 dl persiljasilppua
maun mukaan
- mustapippuria
- suolaa
- tabascoa
Kuori ja silppua sipulit. Kuori porkkanat sekä perunat ja paloittele ne pieniksi.
Paista sipuleita ja härkäpapusuikaleita, kunnes suikaleet saavat väriä ja siitä rulee rapsakkaa. Lisää curry sekä tarvittaessa öljyä.
Lisää pannulle vielä hieman öljyä ja freesaa myös porkkanat ja perunat. Siirrä ainekset paistinpannulta kattilaan veden kanssa. Lisää vähän vettä freesauspannulle, huuhtele pannu ja kaada maustunut vesi kattilaan. Lisää liemikuutiot.
Kuumenna ja anna kiehua, kunnes juurekset ovat kypsiä. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää lopuksi kaurakerma, sitruuna ja persiljasilppu. Älä enää keitä. Voit lisätä suolaa, tabascoa ja mustapippuria maun mukaan.