Helpot papupyörykät
Kun kaipaat helppoja ja nopeita papupyöryköitä, niin tässä ne ovat! Haastavinta on malttaa antaa pyöryköiden jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua. Tuoreet yrtit voit korvata kuivatuilla yrteillä ja muilla mausteilla, lisää ne tällöin sipulin kanssa pannulle kuten sipuli- ja valkosipulijauheen. Gluteenittoman ja viljattoman saat reseptistä käyttämällä kikhernejauhoja, ne löytyvät ekokaupoista ja etnisistä kaupoista nimellä gram- tai besan jauho.
- 1 tlk mustapapuja
- 1 sipuli + öljyä paistamiseen
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1/2 ruukku persiljaa
- 1/4 ruukku basilikaa
- 1/2 dl oliiviöljyä + lisää pinnan sivelyyn
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
Muussaa mustapavut perunasurvimella, massan ei tarvitse olla täysin sileää. Paista sipuli melkein kypsäksi, lisää sipuli- ja valkosipulijauhe ja sekoittele vielä hetki. Lisää vähän öljyä, jos mausteet meinaavat jämähtää pannuun. Sekoita sipuliseos papumassan sekaan ja hienonna tuoreet yrtit joukkoon.
Lisää öljy ja jauhot ja sekoita huolellisesti. Taikina saa olla pehmeä, mutta sen pitäisi pysyä helposti pallon muodossa, tarvittaessa lisää jauhoja tai öljyä saadaksesi sopivan koostumuksen. Pyörittele papumassa palloiksi. Sivele pinta runsaalla öljyllä ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua, niin pavut eivät murene.
Gluteeniton versio: Käytä vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoja.