Kuvassa on lautasella riisiä, Hernis-viillokkia ja paahdettua kukkakaalia. Lautasen vierellä on ihmisen kädet, jotka pitelevät haarukkaa. Pöydällä on myös sitruunalohkoja sekä paahdettua kukkakaalia kulhossa.
Resepti ja kuva: Alkuperäisen reseptin Vegaanihaasteelle luonut Paula Heinonen, kuva Oona PoutiainenAnnoksia: 4

Kanaton viillokki Herniksestä

Kanaviillokin vegeversio tehdään Herniksestä ja se maistuu yhtä nostalgiselta kuin alkuperäinenkin arkiruoka. Jos haluat, voit lisätä ruokaan myös sipulia ja valkosipulia sekä purkillisen huuhdeltuja ja valutettuja mustapapuja!

Paahda kanattoman viillokin kaveriksi kukkakaalia uunissa tai kypsennä pakasteparsakaalia airfryerilla. Hiero jäisen parsakaalin pintaan hieman öljyä ja paista airfryerilla 190 asteessa n. 8 minuuttia eli kunnes parsakaalit ovat saaneet vähän väriä. Sekoita välillä ja mausta lopuksi ripauksella suolaa.

Tämän reseptin voi toteuttaa Herniksen sijaan myös soijasuikaleilla. Ne kannattaa keittää ensin erikseen kasvisliemessä, puristaa ylimääräinen vesi pois ja paistaa aluksi pannulla. Jos haluat tehdä tämän ruoan kanamaisista suikaleista, kurkkaa reseptin alkuperäinen versio täältä. Sen on Vegaanihaasteelle luonut Paula Heinonen.

 

Kanaton viillokki Herniksestä

  • 2 rkl öljyä tai margariinia (tarvittaessa vähän lisää)
  • 40 g eli puoli pussia Hernistä
  • 4 dl vettä (käytetään kahdessa osassa)
  • 1–2 tl curryjauhetta
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1 rkl tai maun mukaan sitruunamehua (pullosta tai tuoreesta sitruunasta)
  • 0,25 tl valkopippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • Tarjoiluun riisiä tai ohraa

Mittaa öljy, Hernis, puolet vedestä ja curryjauhe paistinpannulle. Paista sekoitellen, kunnes vesi on imeytynyt Hernikseen ja Hernis on saanut vähän väriä. Lisää halutessasi öljyä tai margariinia paistamisen aikana.

Lisää joukkoon murusteltu kasvisliemikuutio sekä loppu vesi hiljalleen sekoittaen. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

Kaada joukkoon kaurakerma. Mausta sitruunamehulla ja valkopippurilla. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoile riisin tai ohran sekä paahdetun kukkakaalin kera.

 

Paahdettu kukkakaali

  • n. 500 g kukkakaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa kukkakaalin kovin kanta pois ja pilko kukkakaali suupaloiksi. Kukkakaalin lehdet voi pilkkoa mukaan.

Levitä kukkakaali uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita.

Paista uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet väriä pintaan ja pehmenneet.

 

Erityisruokavaliot

  • Gluteeniton: Käytä gluteenitonta kaurakermaa (esim. Fazer Aito tai Elovena) ja tarjoile riisin, kvinoan, perunoiden tai jonkin muun gluteenittoman kera.
     
Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles