Kanaton viillokki ja paahdettu kukkakaali

Monelle tutun viillokin vegaaninen versio maistuu nostalgiselle ja erityisen herkulliselle kotona tehtynä. Testaa kanattomaan viillokkiin vegaanisia kanatyylisiä suikaleita tai paloja. Tarjoa kaurakermainen viillokki riisin, paahdetun kukkakaalin ja vaikkapa raikkaan porkkanaraasteen kera.

Vegaanisia kanamaisia paloja ja suikaleita ovat mm. Likemeat like chicken bites, Vegetarian butcher chickened out chunks tai suikaloitu Quorn vegan gourmet filéer

Jos haluat tehdä vegekanaviillokista edullisen version, se onnistuu myös muutamasta kourallisesta Hernistä tai soijasuikaleita. Soijasuikaleet kannattaa ensin keittää kasvisliemellä maustetussa vedessä ja puristella ylimääräiset nesteet hyvin pois ennen paistamista. Herniksen voi paistaa myös kuivana, mutta saatat tarvita viillokkiin vähän enemmän nestettä kuin ohjeessa. Vaihtelun vuoksi voi viillokin pyöräyttää myös keitetyistä kikherneistä tai marinoidusta tofusta.

Paahdettu kukkakaali

  • n. 500 g kukkakaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kanaton viillokki

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 300 g vegaanisia kanatyylisiä suikaleita tai paloja
  • 2 rkl kasvimargariinia
  • 1–2 tl currya
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1–2 rkl sitruunan mehua
  • 0,25 tl valkopippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • lisukkeeksi riisiä tai ohraa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Poista kukkakaalista lehdet ja pilko se suupaloiksi. Levitä kukkakaali uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita. Paista uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet väriä pintaan ja pehmenneet.

Lorauta paistinpannulle öljyä ja paista suikaleita parin minuutin ajan. Lisää pannulle margariini sekä curry ja anna margariinin sulaa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen.

Lisää kasvisliemikuutio ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. 
Kaada joukkoon kaurakerma. Mausta sitruunan mehulla ja valkopippurilla.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoile riisin tai ohran sekä paahdetun kukkakaalin kera.

 

Erityisruokavaliot

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
Yhteystiedot

info@vegaanihaaste.fi
044 7169 820

Vegaanihaasteen järjestää:
Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

 

MEDIALLE
REKISTERISELOSTE
KEITÄ ME OLEMME
KEITÄ TUUTORIT OVAT