Kuvassa on lautasella riisiä, keltaista vegekanakastiketta, sitruunalohko, porkkanaraastetta sekä paahdettua kukkakaalia. Annoksen pinnalla on persiljasilppua. Lautasen vieressä on haarukka ja veitsi, pala ruisleipää, sekä puolikkaina näkyvät porkkanaraastekulho, kauramaitolasi sekä persiljanippu.
Resepti ja kuva: Reseptin on Vegaanihaasteelle laatinut ja kuvannut Paula Heinonen, Pidempi korsi.Annoksia: 4

Kanaton viillokki ja paahdettu kukkakaali

Monelle tutun viillokin vegaaninen versio maistuu nostalgiselle ja erityisen herkulliselle kotona tehtynä. Testaa kanattomaan viillokkiin vegaanisia kanatyylisiä suikaleita tai paloja. Tarjoa kaurakermainen viillokki riisin, paahdetun kukkakaalin ja vaikkapa raikkaan porkkanaraasteen kera.

Vegaanisia kanamaisia paloja ovat esimerkiksi Meeat Muu kasvisuikale sekä Quorn vegan gourmet filéer. Fileitä kannattaa hieman sulattaa ja leikata pienemmiksi ennen paistamista. 

Jos haluat tehdä viillokista edullisemman version, tutustu tähän Herniksestä valmistuvaan vaihtoehtoon. 

Tämä resepti onnistuu myös soijasuikaleista. Ne kannattaa ensin keittää kasvisliemellä maustetussa vedessä ja puristella ylimääräiset nesteet hyvin pois ennen paistamista.

Vaihtelun vuoksi voi viillokin pyöräyttää myös keitetyistä kikherneistä, marinoidusta tofusta tai Jalotofun paahtopaloista.

Paahdettu kukkakaali

  • n. 500 g kukkakaalia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kanaton viillokki

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • n. 300 g vegaanisia kanatyylisiä suikaleita tai paloja
  • 2 rkl kasvimargariinia
  • 1–2 tl currya
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl kaurakermaa
  • 1–2 rkl sitruunan mehua
  • 0,25 tl valkopippuria
  • suolaa tarvittaessa
  • lisukkeeksi riisiä tai ohraa

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Poista kukkakaalista lehdet ja pilko se suupaloiksi. Levitä kukkakaali uunipellille leivinpaperin päälle. Pirskottele päälle öljyä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita. Paista uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat saaneet väriä pintaan ja pehmenneet.

Lorauta paistinpannulle öljyä ja paista suikaleita parin minuutin ajan. Lisää pannulle margariini sekä curry ja anna margariinin sulaa. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon vesi hiljalleen koko ajan sekoittaen.

Lisää kasvisliemikuutio ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. 
Kaada joukkoon kaurakerma. Mausta sitruunan mehulla ja valkopippurilla.
Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.

Tarjoile riisin tai ohran sekä paahdetun kukkakaalin kera.

 

Erityisruokavaliot

Haluatko yli 200 herkullista reseptiä?

31 päivää ilmaisia vinkkejä vegempään elämään

Ilmoittaudu mukaan Vegaanihaasteeseen!
noodles