Kesäiset nyhtökaurapihvit
- 1 pkt Nyhtökauraa
- 1/2 sipuli
- 3 keitettyä ja muussattua perunaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1/2 dl silputtua tilliä
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 tl suolaa
- (50 g vegaanista juustoraastetta)
- rypsiöljyä paistamiseen
Kaada Nyhtökaura kulhoon ja murusta hieman, että isoimman kappaleet hieman pienenevät.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää Nyhtökauran joukkoon sipuli ja loput ainekset (sekä halutessasi vegaanista juustoraastetta). Sekoita tasaiseksi massaksi käsin. Anna taikinan tekeytyä hetki.
Muotoile massasta 12 pihviä ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa sitruunalla, valkopippurilla, tillillä ja hienonnetulla suolakurkulla maustetun soijajogurtin kanssa!
Erityisruokavaliot
Gluteeniton: Nyhtökaura muuttui gluteenittomaksi keväällä 2024. Käytä pihveissä gluteenittomia korppujauhoja.